17/1/14

Προσφεύγουμε. Ξανά και ξανά!

Μαζική προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ετοιμάζουν τα ομόφυλα ζευγάρια της Ελλάδας, μιας και η κυβέρνηση αρνείται να συμμορφωθεί με τη σχετική απόφαση του ΕΔΑΔ (7 Νοέμβρη 2013), σύμφωνα με την οποία το ελληνικό κράτος καλείται να συμπεριλάβει και τα ομόφυλα ζευγάρια στο σχετικό νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, καθώς ο τωρινός νόμος τα αποκλείει και επομένως έρχεται σε αντίθεση με την απαγόρευση των διακρίσεων και το δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή.

Μπορείτε να προσφύγετε και εσείς!
Πώς; Ως ζευγάρι που βλάπτεται από την έλλειψη συμφώνου συμβίωσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του 10% ήδη δέκα ζευγάρια γκέι γυναικών και αντρών έχουν δηλώσει συμμετοχή στη νέα προσφυγή που ετοιμάζει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, το οποίο μαζί με τη Σύνθεση (που εκδίδει το 10%) έκαναν την τελευταία προσφυγή, με την οποία καταδικάστηκε η Ελλάδα. Εφόσον το ελληνικό κράτος συνεχίσει να αρνείται την συμμόρφωσή του στην απόφαση του ΕΔΑΔ, κάθε ομόφυλο ζευγάρι μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση 5000 ευρώ από το ελληνικό κράτος.

Συμπλήρωση εξουσιοδότησης
Το κάθε μέλος του ζευγαριού να συμπληρώσει τα στοιχεία του και να υπογράψει τη εξουσιοδότηση που θα βρείτε εδώ. Δεν χρειάζεται βεβαίωση γνησίου υπογραφής.

Η διεύθυνση που θα βάλετε ως ζευγάρι στις δύο εξουσιοδοτήσεις πρέπει να είναι η ίδια, καθώς ως ζευγάρι θα δηλώσετε ότι συζείτε, αλλά δεν μπορείτε να συνάψετε σύμφωνο συμβίωσης.

Μπορείτε να προσφύγετε ανώνυμα αν το προτιμάτε
Όσοι/ες δεν επιθυμείτε να δημοσιευτεί από το ΕΔΑΔ το ονοματεπώνυμό σας,  αρκεί να το δηλώσετε με ένα σημείωμα όταν στείλετε τις εξουσιοδοτήσεις ταχυδρομικώς, οπότε και θα εμφανίζονται μόνο τα αρχικά σας.

Μπορείτε επίσης μόνο το ένα μέλος ζευγαριού να αναφέρει πλήρες ονοματεπώνυμο και το άλλο άτομο μόνο τα αρχικά του.

Αν ως ζευγάρι έχετε ήδη συνάψει κάποιο σύμφωνο συμβίωσης στο εξωτερικό, το οποίο δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, πρέπει να το δηλώσετε σε ξεχωριστό σημείωμα που θα επισυνάψετε με την εξουσιοδότηση, όταν την ταχυδρομήσετε. Θα σας ζητηθούν περισσότερα στοιχεία στη συνέχεια.

Ταχυδρόμηση εξουσιοδότησης
Πρέπει να ταχυδρομήσετε –με συστημένο γράμμα– τις πρωτότυπες εξουσιοδοτήσεις και ένα σημείωμα, όπου θα δηλώνετε αν θέλετε να υπάρξει απόκρυψη του ονοματεπώνυμού σας ή/και  το σύμφωνο συμβίωσης που έχετε ήδη συνάψει στο εξωτερικό, στη διεύθυνση: EPSE P.O. Box 60820 GR-15304 Glyka Nera, προκειμένου να σταλούν από το ΕΠΣΕ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η προσφυγή δεν απαιτεί από μέρους σας να πληρώσετε το οποιοδήποτε κόστος

.
Πηγή: 10percent.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου