6/4/16

Θύμα e-bullying ένας στους τρεις μαθητές Δημοτικού!


Νέα έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» επιβεβαιώνει πως το e-bullying ασκείται πλέον και σε μικρά παιδιά μέσω των social media. Σύμφωνα με ευρήματα του 2015, ένας στους τρεις μαθητές Δημοτικού, ηλικίας μόλις 10-11 ετών, βίωσε μια άσχημη διαδικτυακή εμπειρία, ενώ το 36% από τα παιδιά που βίωσαν κάτι τέτοιο αναφέρει ότι αυτό έγινε μέσω κάποιας κοινωνικής ιστοσελίδας (π.χ. facebook).

Την έρευνα φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και από τα ευρήματα προκύπτει ότι:
  • από το 20% των παιδιών που βιώνουν τέτοιες εμπειρίες, κάτι ανάλογο τους συμβαίνει συχνά, τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα
  • το 11% των παιδιών αναφέρει ότι κάποιος τους φέρθηκε με άσχημο τρόπο στο Διαδίκτυο τον τελευταίο μήνα
  • το 14% λέει πως αυτό συνέβη επανειλημμένα τον τελευταίο μήνα, δηλαδή περισσότερο από 3 με 4 φορές την εβδομάδα. 




Φυσικά καμία κινητοποίηση από τους διάφορους δήθεν θιασώτες των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως επίσης και καμία δραστηριοποίηση από όλους εκείνους που ανησυχούν για τα πρότυπα που παίρνει από τη ζωή ένα παιδί στην κοινωνία του σήμερα. Δυστυχώς, όταν θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται πόσο πολύ βλάπτουν τα παιδιά ο εγωισμός και τα σεξιστικά ρατσιστικά τους πρότυπα, τότε θα είναι πολύ αργά και για τα ίδια τα παιδιά, αλλά και για την ίδια μας την κοινωνία.

Συνεχώς κρίνουν και παριστάνουν τους ειδήμονες, χωρίς να ενδιαφέρονται για την πραγματικότητα, που τελικά τους γυρνά μπούμερανγκ.




Πηγή: protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου