27/5/16

Athens Museum of Queer Arts - [26-29/5]

Στο πλαίσιο της ενότητας Falling in Lust το AMOQA προβάλλει από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή (26 - 29 Μαΐου), κάθε μέρα, από τις 18:00 έως τις 21:00 (Εριγόνης 3, 2ος όροφος, 118 54 Αθήνα), πορνογραφικό και άλλο υλικό από το κινηματογραφικό αρχείο του Παναγιώτη Ευαγγελίδη και συνομιλεί μαζί του για την παραγωγή πορνό ταινιών, την τέχνη της απομνημόνευσης και καταγραφής της ερωτικής επιθυμίας, και την απενοχοποίηση μορφών τέχνης που σήμερα ακόμη λογοκρίνονται ή κρίνονται πολιτικά μη ορθές.

Στις 26/5 εγκαινίασε την έκθεση Falling in Lust: Πορνογραφόντας αρχεία σεξουαλικών και άλλων συναισθημάτων, στα πλαίσια της οποίας φιλοξενούνται εικαστικές προσεγγίσεις πορνογραφικών αφηγήσεων. Πιο αναλυτικά τα ραντεβού:

* Θραύσματα ενός Επιθυμητικού Αρχείου (2016, 7 min) συλλογή βίντεο που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του εργαστηρίου Θραύσματα ενός Επιθυμητικού Αρχείου, από τη Lucía Egaña Rojas και τις/τους συμμετέχουσες/οντες στο εργαστήρι.


* Καλοκαιρινό Ρομάντζο, του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, βίντεο εγκατάσταση, (2010, 51:43min). Ένα ανάλαφρο και χιουμοριστικό βήμα προς την αποσύνδεση της απεικόνισης της σεξουαλικής πράξης και μαζί ένα σχόλιο για την κοινωνία των ορισμών, των κατατάξεων, των απορρίψεων και των αποκρύψεων.

* Πορνογραφικά Ταρώ, απο τη Lucia Egaña Rojas, εγκατάσταση (2008). 22 Κάρτες Ταρώ, Κολάζ: Αυτά τα ταρώ χρησιμοποιούν τη μαντεία ως συμβουλευτικό εργαλείο αλλά και ως αποδομητική άσκηση της πορνογραφικής εικόνας. Μαζί καταγράφονται οι ταρώ-διαδρομές πέντε ανθρώπων μέσα από πέντε ερωτήσεις, σε πέντε μέρες.

* Bad Fag fanzine, αυτοκόλλητα, βίντεο εγκατάσταση (2016).
Το ΒAD F(A)G κυκλοφόρησε πριν 2 περίπου χρόνια με στόχο να επικοινωνήσει πολιτικά τις ανασφάλειες του. Ημερολόγια καύλας, πουστιάς και αλητείας. Sex dates που πήγαν λάθος ή που δεν υπήρξαν ποτέ σωστά, πνευματικές αναζητήσεις, ματαιώσεις, μιλά για το περιθώριο και την αντικουλτούρα και την διεκδίκηση αυτών με αδιαπραγμάτευτους όρους.

* Go tell your friends i'm still a feminist, Prokni kai Filomila, βίντεο εγκατάσταση (2016, 2:20min). Eνα βίντεο εξερεύνησης σωματικών, σεξουαλικών και πολιτικών αρχείων, μία εγκατάσταση που προκαλεί την ρευστότητα του χρόνου. Ήμασταν φεμινίστριες και είμαστε ακόμα.

* Γράμματα από y para el Papi, Άσπα Χαλκίδου και M. Dolores, βίντεο εγκατάσταση (2016). Ένα λεσβιακό ρομάντζο στην αρχέτυπη του μορφή, ένα μουνί που συγκρατείται ανοικτό από τα έμπιστα δάχτυλα ενός εραστή.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρικά αμαξίδια.

To AMOQA υποστηρίζεται από το «stART – Νεανική Κουλτούρα στην Ελλάδα», ένα πρόγραμμα της Robert Bosch Stiftung (Ίδρυμα Robert Bosch) που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V. (Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων).


Πηγή: Falling in Lust



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου