7/6/16

Επίθεση κατά μέτωπο!

Διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου του Athens Pride που μας πληροφορεί για την επιθετικότητα και την εντελώς απαξιωτική συμπεριφορά του ΕΣΡ εναντίων του φεστιβάλ, αφού όχι μόνο δεν αναγνωρίζει το κοινωνικό μήνυμα του σχετικού σποτ, το οποίο θα προβαλλόταν στα εγχώρια ΜΜΕ, αλλά δεν μπαίνει καν στον κόπο να απαντήσει και γραπτώς, προκειμένου να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή του Athens Pride. Πόσο μάλλον όταν μεταθέτει το θέμα προς συζήτηση στην ολομέλεια του Οκτωβρίου!!!!!!

Συνεχίζεται ο πόλεμος λοιπόν εναντίων των διεκδικήσεών μας φανερά και απροκάλυπτα, παρόλο που έχουμε υποτίθεται αριστερή κυβέρνηση και άρα αντίστοιχη προοδευτική "ματιά" στα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Αν και από τα δημοσιεύματα είχαμε αντιληφθεί ότι το ΕΣΡ βρίσκεται υπό διάλυση, φαίνεται πως είναι τόσο δραστήριο όσο χρειάζεται, προκειμένου να βάζει στη θέση τους όσους τολμούν να σηκώσουν κεφάλι!!!! Φυσικά, τα μέλη του δεν λογοδοτούν πουθενά και δεν ελέγχονται από κανένα, διότι διαφορετικά τι Ανεξάρτητη Αρχή θα ήταν; Βέβαια, το γεγονός ότι η παχυλή αμοιβή τους προέρχεται από τους φορολογούμενους, τους οποίους θα έπρεπε να υπηρετούν με τη θετική τους συνεισφορά, είναι άσχετο!!


Βέβαια, η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αφορμή αυτή την συμπεριφορά του ΕΣΡ δημοσίευσε Δελτίο Τύπου στον ιστότοπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο προσπαθεί να μας καθησυχάσει, ώστε να μην πτοούμαστε και ότι η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.



Η ζημιά όμως έγινε! Ποια είναι αυτή; Η μη προβολή του σποτ αποτελεί πλήγμα στην προσπάθειά μας για ορατότητα. Είναι απευθείας "χτύπημα" στις ελευθερίες μας και στην προσπάθειά μας να μπορούμε να κοιτάζουμε τον κόσμο κατάματα, χωρίς φόβο και χωρίς το κοινωνικό στίγμα!

Κρύψου και μη διαδηλώνεις! Διαδήλωσε, αλλά μη φωνάζεις! Φώναξε, αλλά μην το προβάλλεις! Μην απαιτείς, παρακάλεσε! Παρακάλεσε και το σύστημα θα σου φερθεί με συμπόνοια, αρκεί να μη μιλάς! Αν μιλήσεις, τότε πρέπει να φοβάσαι!!

Μην τους αφήνετε να μας "ποδοπατούν" ! Ελάτε στο Athens Pride και διαδηλώστε, φωνάξτε, δείξτε ενδιαφέρον για τις διεκδικήσεις της lgbtqi κοινότητας, διεκδικήστε το δικαίωμα ΟΛΟΙ μας να ζούμε σε αυτή τη χώρα αξιοπρεπώς και με ασφάλεια ως ίσοι.

#joinAthensPride
#σιγά_μη_φοβηθώ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου