20/10/15

Κάποιος να τους πληροφορήσει ότι όλοι είμαστε ίσοι....

Με αφορμή τη νέα τηλεοπτική σειρά (σχετικό άρθρο) που θα προβληθεί στον Alpha, όπου ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης θα υποδυθούν ένα gay ζευγάρι, τόσο ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος όσο και οι τηλεπαρουσιαστές Λιάγκας, Σκορδάς, κλπ εκφράζουν την άποψή τους για το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά και για τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.






Το κακό είναι ότι ακούγεται μόνο η δική τους άποψη, η οποία ταιριάζει κατά κάποιον τρόπο στο "προχώ αλλά μέχρι εκεί", ενώ δεν υπάρχει δυστυχώς κανείς να τους πληροφορήσει ότι την τελική επιλογή για το αν ένα ζευγάρι θα παντρεύεται ή όχι ή απλά θα επισημοποιεί την σχέση του μέσω συμφώνου συμβίωσης ή όχι θα πρέπει να την κάνει το ίδιο το ζευγάρι και όχι η κοινωνία, οι τηλεπαρουσιαστές, ο γείτονας κλπ. Δημοκρατία και ισονομία σημαίνει ίδια δικαιώματα για όλους, όπου το δικαίωμα το εξασκώ εγώ και όχι τρίτος (όντας φιλεύσπλαχνος) αντί εμού. Δεν γίνεται να ορίζουμε τον εαυτό μας αστυφύλακα για το τι επιτρέπεται και τι όχι στον γείτονα. Ο γείτονας θα επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να εκφραστεί ο ίδιος και οι επιλογές που έχει στην διάθεσή του θα πρέπει να είναι ίδιες με αυτές των υπολοίπων.

Αντί αυτού, με την προπαγάνδα "προχώ αλλά μέχρι εκεί" κατευθύνεται η κοινή γνώμη (εεε...αφού το είπε ο Λιάγκας) προς συγκεκριμένες θέσεις και στάσεις, χωρίς να πραγματοποιείται μία βαθιά και ειλικρινή κοινωνικοπολιτική ανάλυση πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αξίες. Ίσως και να μην τους συμφέρει....

Εμείς σε όλα αυτά θα δανειστούμε την απάντηση της Ellen Degeneres στον John ΜcCain, που εντελώς τυχαία έχει τα ίδια επιχειρήματα με τους προλαλήσαντες.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου