18/8/12

Ο πρώτος gay γάμος στην Ταϊβάν!


Η Fish Huang και η You Ya-ting αποτελούν το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι που παντρεύεται στην Ταϊβάν. Η τελετή έλαβε χώρα σε βουδιστικό μοναστήρι, όπου οι ευτυχισμένες νύφες, ντυμένες στα λευκά, αντάλλαξαν όρκους και βραχιόλια με χάντρες προσευχής αντί για βέρες, με συνοδεία ψαλμών από 300 Βουδιστές μοναχούς. 

Η αρχιερέας και ακαδημαϊκός Shih Chao-hwei, η οποία ένωσε το ζευγάρι με τα ιερά δεσμά του γάμου, αποκάλυψε ότι προσφέρθηκε η ίδια να τελέσει την τελετή, όταν οι δύο νεαρές γυναίκες αποφάσισαν να την επισκεφτούν με σκοπό να τη ρωτήσουν αν ο Βουδισμός καταδικάζει την ομοφυλοφιλία.


Η Fish Huang δήλωσε στην εφημερίδα Taipei Times… «Αυτό δεν το κάνουμε μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά για όλη την LGBT κοινότητα»

Οι οικογένειες τους αποφάσισαν να μην παρευρεθούν στην τελετή, αν και στην αρχή είχαν συμφωνήσει να δώσουν το παρόν, προφασιζόμενοι την ανεπιθύμητη έκθεση στα μέσα ενημέρωσης.


Αν και ο πρώτος gay γάμος στην Ταϊβάν έλαβε χώρα το 1996, ο γάμος των Fish Huang και You Ya-ting είναι ο πρώτος βουδιστικός γάμος, προσθέτοντας την απαραίτητη θρησκευτική επιβεβαίωση, προκειμένου ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων να χαίρει πλήρους αποδοχής από την τοπική κοινωνία.
Με αφορμή αυτή την γαμήλια τελετή, οι τοπικές ομοφυλοφιλικές οργανώσεις προσπαθούν να πιέσουν τον Πρόεδρο της Ταϊβάν MaYing-jeou να εισάγει νέο νομοθετικό πλαίσιο, ο οποίος να νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και να τους επιτρέπει να υιοθετούν παιδιά, πριν το τέλος της θητείας του (2016).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου