23/9/12

Αμφισεξουαλικότητα: το μέλλον του κόσμου


Ο παγκοσμίου φήμης και υποψήφιος για το βραβείο Nobel Ιταλός ογκολόγος Umberto Veronesi ανατάραξε την ησυχία της επιστημονικής και όχι μόνο κοινότητας, δηλώνοντας πως στο μέλλον οι άνθρωποι θα είναι κυρίως αμφισεξουαλικοί.

Συγκεκριμένα, ο dr. Veronesi υποστηρίζει πως βάσει των επιστημονικών δεδομένων και ερευνών οι ορμονολογικές και κοινωνικές διαφορές των δύο φύλων μειώνονται όλο και περισσότερο μέσα στο χρόνο, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους θα οδηγήσει στην αμφισεξουαλικότητα. Μάλιστα, ο διάσημος ογκολόγος εξηγεί πως επειδή ο άνδρας δεν χρειάζεται πλέον να αγωνίζεται για να επιβιώσει, χρησιμοποιεί όλο και λιγότερο τις φυσικές/σωματικές του δυνατότητες, με αποτέλεσμα να παράγει όλο και λιγότερες ορμόνες ανδρογόνου. Ομοίως, στις γυναίκες παρουσιάζεται το φαινόμενο της ορμονολογικής επανάστασης, ενώ ταυτοχρόνως παράγουν όλο και λιγότερα οιστρογόνα.

 Όλα τα παραπάνω στοιχεία οδηγούν την επιστήμη στο συμπέρασμα ότι σιγά-σιγά τα γεννητικά και αναπαραγωγικά όργανα του ανθρώπινου είδους θα ατροφήσουν, ενώ παράλληλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθορίζουν το κάθε φύλο θα διακρίνονται όλο και λιγότερο. Βέβαια ο dr. Veronesi σπεύδει να καθησυχάσει εκείνους που βλέπουν κινδύνους στην διαιώνιση του είδους, ξεκαθαρίζοντας πως με τη βοήθεια της τεχνητής γονιμοποίησης και της κλωνοποίησης, ο άνθρωπος θα συνεχίσει να υπάρχει πάνω στον πλανήτη, ενώ το sex δεν θα είναι πλέον απαραίτητο για την αναπαραγωγή του. Η ερωτική δραστηριότητα θα συντελείται πλέον από τον άνθρωπο στα πλαίσια της επικοινωνίας και της εκδήλωσης συναισθημάτων αγάπης, τρυφερότητας και στοργής.

Τέλος, κατά την άποψη του Ιταλού επιστήμονα, στο μέλλον δεν θα έχει σημασία το φύλο του ερωτικού συντρόφου, με αποτέλεσμα η ανθρωπότητα να οδηγηθεί σε νέους τρόπους ζευγαρώματος, πράγμα το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ως θετική εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου