31/3/17

#TDOV 2017: Πόσο ευαισθητοποιημένοι είμαστε;

Παγκόσμια ημέρα trans ορατότητας σήμερα και η διεθνής lgbtqi+ κοινότητα βάζει τα δυνατά της, προκειμένου να αναδείξει το πώς ο σεξισμός βάλλει κατά των πιο ευάλωτων μελών της, των διεμφυλικών.

Η πραγματικότητα που περιβάλλει τα τρανς άτομα «πονάει» από όποια πλευρά και να το κοιτάξει κανείς…όμως οι άνθρωποι αυτοί, παρά τις επιθέσεις, την κοινωνική κατακραυγή και την απάνθρωπη αντιμετώπιση από Κράτος και πολίτες, παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο τους, παλεύοντας με νύχια και με δόντια, προκειμένου να μπορούν να είναι ο εαυτός τους!



Χρειάζονται τεράστια αποθέματα θάρρους και ψυχικής δύναμης να είσαι κάτι, το οποίο οι άλλοι λοιδορούν, απορρίπτουν και «χτυπούν» με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία της καθημερινότητάς σου. Όταν η επίθεση που δέχεσαι ως διεμφυλικός, η οποία παραλύει κάθε σου δραστηριότητα, περιορίζοντας ακόμα και την δυνατότητα να καλύψεις βασικές σου ανάγκες, όπως στέγαση και τροφή, θεωρείται από του άλλους λογική αντίδραση, τότε σίγουρα η ηθική της κοινωνίας μας κείτεται στο νεκροκρέβατο της!!!! Με την τελευταία της ανάσα εκλιπαρεί τον γιατρό για αγάπη και ανθρωπιά….το φάρμακο ενάντια σε κάθε καταπίεση, αλλά ο ορός που την κρατά τεχνητά στη ζωή είναι από καιρό τώρα μπολιασμένος με την αδιαφορία, την παθητικότητα και την υποκρισία των υπολοίπων.

Εσείς, τι λέτε; Θα την αφήσετε στον ορό;








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου