28/6/12

Θεσσαλονίκη Gay Pride 2012

Με μικροεπεισόδια σημαδεύτηκε το πρώτο Gay Pride της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του οποίου μία μικρή ομάδα ακραίων ομοφοβικών ατόμων πέταξε αυγά στους παρελαύνοντες, φωνάζοντας συνθήματα με υβριστικό περιεχόμενο. Ωστόσο, παρενέβησαν οι αστυνομικοί, προκειμένου να προστατέψουν την πορεία των ομοφυλόφιλων και να επαναφέρουν την τάξη.






Νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου, παρατηρήθηκαν βανδαλισμοί και προσβλητικά επιτοίχια μηνύματα στο χώρο που φιλοξενούσε τους υπερήφανους υποστηρικτές του φεστιβάλ, τα οποία αποκαταστάθηκαν με γρήγορο και ευρηματικό τρόπο από τους συμμετέχοντες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Εκκλησία επισήμως, δια στόματος του Μητροπολίτη Άνθιμου, καταδίκασε το φεστιβάλ υπερηφάνειας, ενώ στο παρελθόν απέφευγε να σχολιάσει δημοσίως αντίστοιχες διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης ανέφερε... ''Απορούμε, θλιβόμεθα, διαμαρτυρόμεθα και γνωρίζουμε ότι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, ιδίως νέοι της πόλεώς μας έχουν δηλώσει ότι θα αντιδράσουν έντονα σε τέτοια παρουσία και ανήθικη παρέλαση οπουδήποτε στην πόλη μας αλλά ειδικότερα στην καρδιά της ζωής των δύο μεγάλων μας Ναών, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και Αγίας Σοφίας''.

Δείτε το σχετικό βίντεο...




Δυστυχώς, η ομοφοβία, ο ρατσισμός και η θρασυδειλία αποτελούν ακόμα και στις μέρες μας εργαλεία κάποιων που αντιτίθενται στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ισονομία και στην ελεύθερη σκέψη, προκειμένου να μπορούν να χειραγωγούν την κοινωνία και τους πολίτες της, επιβάλλοντας το εκάστοτε "ορθό" δόγμα. Εκμεταλλευόμενοι την ημιμάθεια και σπέρνοντας τον φόβο, κατορθώνουν να διατηρούν τις "υπερεξουσίες" τους σε βάρος μιας πραγματικά ελεύθερης κοινωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου