17/3/14

Η μπύρα "Guinness" μποϊκοτάρει την Ημέρα του Αγ. Πατρικίου

Κάθε χρόνο, στις 17 του Μάρτη, γιορτάζεται σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη η "Ημέρα του Αγ. Πατρικίου", ως ημέρα μνήμης του θανάτου του αγαπημένου των Ιρλανδών αγίου και έχει πλέον καθιερωθεί ως θρησκευτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ των απανταχού Ιρλανδών ανά τον κόσμο, συμβολίζοντας την διάχυση του χριστιανισμού και της διδασκαλίας του στην Ιρλανδία.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, η Guinness, η ιρλανδική ζυθοποιία που ανήκει στην βρετανική Diageo, δεν θα συμμετέχει στην μεγάλη παραδοσιακή παρέλαση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Νέα Υόρκη την ημέρα του Αγ. Πατρικίου (St Patrick), ως ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον των διοργανωτών της παρέλασης, οι οποίοι δεν επέτρεψαν σε ομοφυλόφιλους να συμμετέχουν σε αυτή, εκτός και εάν δεν φέρουν πλακάτ ή άλλα σημάδια (banners, σημαιούλες, αφίσες, κλπ) της ομοφυλοφιλικής τους ταυτότητας.


Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Diageo δήλωσε τα εξής:
« Η Guinness έχει μακρά ιστορία υποστήριξης της διαφορετικότητας και διακηρύσσει την ισότητα μεταξύ όλων. Ελπίζουμε να ανατραπεί η στρατηγική του αποκλεισμού από την φετινή παρέλαση

Εξαιτίας του αποκλεισμού, δεν θα συμμετέχουν στην δημοφιλή εκδήλωση ούτε η Boston Beer της Sam Adams ούτε η Heineken.

Ένα μεγάλο μπράβο από εμάς σε όλες αυτές τις εταιρείες που αποφασίζουν να δηλώσουν την στήριξή τους στα lgbt δικαιώματα, καταγγέλλοντας τον ρατσισμό και τις διακρίσεις και απέχοντας από διαδικασίες, φορείς και προγράμματα που δεν δείχνουν αποδοχή στη διαφορετικότητα.

Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου