12/11/14

Annitagr: Τα τραβεστί γουστάρουν το κράξιμο!!

Σάλος έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο με την εκπομπή της Αννίτας Πάνια στον ALPHA, Annitagr, που προβλήθηκε την 1η Νοεμβρίου, καθώς ακούστηκαν αρκετές τρανσφοβικές, αλλά και ομοφοβικές απόψεις, με αφορμή τον καλεσμένο της εκπομπής, ο οποίος μπορεί πλέον να δηλώνει Μπάμπης, αλλά κάποτε έζησε και έδρασε ως Αλόμα.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ.

Ο Μπάμπης σήμερα δηλώνει ομοφυλόφιλος και αποκηρύσσει τη ζωή του ως transgender άτομο (δικαίωμά του φυσικά), δηλώνοντας δημόσια ότι το να είναι κανείς "τραβεστί" είναι πολύ κακό και ότι τον έμπλεξαν σε αυτό οι κακές παρέες (!!!!!! έλεος!!). Το βασικό του παράπονο δε είναι ότι οι ίδιοι οι πελάτες των "τραβεστί" που εκπορνεύονταν, όπως άλλωστε και ο ίδιος, στη Συγγρού το βράδυ, το πρωί τους έκραζαν, τους πετούσαν γιαούρτια και τελικώς εξαντλούσαν όλη τη ρατσιστική τους διάθεση και εντέλει τη σεξουαλική τους ανασφάλεια πάνω τους. Και φυσικά η κα Πάνια απαντάει με τρόπο αφοπλιστικό...."Μα εγώ ξέρω ότι το γουστάρουν το κράξιμο, γι'αυτό είναι τόσο προκλητικοί"...και ότι το αξίζουν γιατί κυκλοφορούν σαν τις απόκριες!!!!!! Δηλαδή κατά την κα Πάνια όποιος δεν κυκλοφορεί σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, αξίζει λιντσάρισμα και το θύμα δεν θα πρέπει να διαμαρτύρεται, γιατί όλο αυτό είναι απόλυτα λογικό να συμβαίνει (!!!!!!!!).


Δεν ξέρουμε βέβαια αν η εν λόγω κυρία έχει σκεφτεί ποτέ τα ανεκτά όρια, με βάσει τα οποία ένα λιντσάρισμα είναι δικαιολογημένο. Για παράδειγμα, αρκεί μία περούκα;...ή πρέπει να είναι συγκεκριμένο χρώμα η περούκα; ...αν φοράς μίνι, μίντι ή μάξι γίνεσαι πιο προκλητική/κός; ...μήπως τελικά το κερασάκι στην τούρτα είναι το βαμμένο νύχι και με τι μανό; Εύλογα ερωτήματα για μία κοινωνία που τρέμει σε καθημερινή βάση το πως θα επιβιώσει στο φοβικό μέλλον που η ίδια έχτισε....

Ευτυχώς υπάρχουν και λογικοί άνθρωποι σε αυτή τη χώρα (είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε ότι αποτελούν είδος προς εξαφάνιση), οι οποίοι αντιδρώντας στα απίστευτα λεγόμενα της κας Πάνιας, δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο ένα κείμενο διαμαρτυρίας, με σκοπό να το υπογράψουμε όσοι το δυνατόν περισσότεροι λογικοί άνθρωποι έχουμε απομείνει και με τελικό αποδέκτη το ΕΣΡ, το οποίο συνεχίζει να είναι και κουφό και τυφλό, επιλεκτικά πάντα!

Μάλιστα, παρατηρήσαμε ότι έχει δημιουργηθεί και σχετική σελίδα στο facebook, προκειμένου να ενημερώσει για το γεγονός και να καταγράψει την πορεία της επιστολής διαμαρτυρίας, από το διαδίκτυο στα χέρια του ΕΣΡ, καθώς και την αντίδραση του τελευταίου, αν υπάρξει.




2 σχόλια:

  1. Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) σε πρόσφατη ανακοίνωση του υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι συνιστά ‘’κακοποιητική και προσβλητική για τα τρανς άτομα, η ταύτιση της τρανς ταυτότητας με τη σεξουαλική εργασία, γεγονός που είναι εκτός σύγχρονης πραγματικότητας καθώς φυσικά υπάρχουν τρανς γυναίκες που δεν ασκούν σεξουαλική εργασία καθώς επίσης αγνοεί ότι υπάρχουν και οι τρανς άντρες οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τη σεξουαλική εργασία.’’ Αυτό είναι η επιτομή της υποκρισίας που όσο πιο συμπονετικά να τή δει κανείς, όσο και καλόπιστα και ανθρώπινα να το αντιμετωπίσει σαν δήλωση άδικα διαπομπευόμενων ανθρώπων, έχει και αυτό τα όρια του. Eλάτε τώρα ! ..Δεν υπάρχουν τρανς γυναίκες που δεν ασκούν σεξουαλική εργασία καθώς επίσης και δεν υπάρχουν και τρανς άντρες οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τη σεξουαλική εργασία
    Η ταύτιση της τρανς ταυτότητας με τη σεξουαλική εργασία είναι ένα γεγονός.
    Δεν υπάρχει κάποια δημόσια συζήτηση επ’αυτού.
    Δεν υπάρχει κάποιος δημόσιος διάλογος . Δεν υπάρχει κάποια διαμάχη.
    Αυτός δεν είναι ένας ισχυρισμός, αυτό είναι ένα γεγονός.
    Δεν χωράει συζήτηση επ ‘ἀυτού. Δεν χωράει καμμιά συζήτηση.
    Τέλος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Πέτρο αν και προσωπικά γνωρίζουμε πολλά διεμφυλικά άτομα, τα οποία δεν απασχολούνται ούτε απασχολήθηκαν ποτέ στον αγοραίο έρωτα, είναι γεγονός όπως λες κι εσύ ότι ένα μεγάλο μέρος των τρανς γυναικών στην Ελλάδα κάνουν σεξουαλική εργασία. Ωστόσο, οι περισσότερες το κάνουν λόγω επιβίωσης αναγκαστικά...αν είχαν επιλογή να πιάσουν μια δουλειά οπουδήποτε αλλού, να είσαι σίγουρος ότι θα το έκαναν! Όταν λοιπόν προβάλλεται απλά το γεγονός, δηλ. τα τρανς άτομα που κάνουν "πιάτσα", χωρίς να αναλύουμε το λόγο που κατευθύνονται στον συγκεκριμένο τομέα, χωρίς να αναδεικνύουμε τα πραγματικά προβλήματα πίσω από αυτή την "επιλογή", τον ρατσισμό που υφίστανται από όλες τις πλευρές...που τους αναγκάζει να πουλάνε το σώμα και την ψυχή τους μόνο και μόνο για να μπορούν να είναι ο εαυτός τους (με την βοήθεια της οικονομικής ανεξαρτησίας)...στην ουσία ενισχύουμε το στερεότυπο και αν θέλεις δίνουμε ένα συγχωροχάρτι σε όλους εκείνους που με την συμπεριφορά τους οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους σε αυτήν την κατάσταση, διότι μέσω της εικόνας δίνεται η εντύπωση ότι.... 1ον, το γουστάρουν αυτό που κάνουν και γι'αυτό κάνουν αυτή τη δουλειά και 2ον ότι καλά να πάθουν που υποφέρουν και τραβάνε όσα τραβάνε αφού γουστάρουν που είναι πόρνες και κατεβαίνουν πεζοδρόμιο...έτσι στην ουσία ο ηθικός αυτουργός δίνει άλλοθι στον εαυτό του και συνεχίζει να περιθωριοποιεί αυτά τα άτομα και να τα κρατάει εκεί που πιστεύει ότι ανήκουν, χωρίς τύψεις και χωρίς ποτέ να αναλαμβάνει καμιά ευθύνη για τη ρατσιστική συμπεριφορά του....δικαιολογούμε τη βία, τις διακρίσεις και το φόβο που σπέρνουμε αντί να σκύψουμε πάνω από αυτούς τους ανθρώπους και να τους δούμε όπως πραγματικά είναι....ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! Όπως άλλωστε επεσήμανε ένας φίλος μας, στη συγκεκριμένη περίπτωση της εκπομπής της Αννίτας, αυτό που έχει σημασία δεν είναι αν τα τρανς άτομα κάνουν σεξουαλική εργασία ή όχι, κάτι που από μόνο του δεν μπορεί να είναι καταδικαστέο, αλλά ο λόγος της παρουσιάστριας που δικαιολογεί το μίσος, τη ρατσιστική συμπεριφορά, το λιντσάρισμα και την ποδοπάτηση της αξιοπρέπειας του άλλου....κάτι το απόλυτα επαχθές, αποτρόπαιο, απαράδεκτο και καταδικαστέο. Το μίσος και η προτροπή σε αυτό είναι επιλογή (γιατί είναι επιλογή) που οδηγεί στη βία, σωματική, λεκτική και ψυχική.....και αυτή η συμπεριφορά δεν δικαιολογείται ποτέ και με τίποτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή