2/11/14

Πολύχρωμες Συναντήσεις - Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι Πολύχρωμες Συναντήσεις αλλάζουν συχνότητα έτσι θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα.

Θα συντονίζουν Ο Κώστας Κωνσταντίνου και η Παναγιώτα Σώσχειλου.

Οι Πολύχρωμες Συναντήσεις επίσης ξανοίγονται και σε οικογένειες, φίλους και συγγενείς σε ΛΟΑΤ πρόσωπα που θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί τους.

Θα κρατηθεί η πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα αλλά προστίθεται και η τρίτη Τρίτη κάθε μήνα.
Οι συζητήσεις γίνονται στα Ελληνικά και η συμμετοχή είναι δωρεάν....

ΠΟΥ: στο NGO Support Center (Εζεκία Παπαϊωάννου 27, Λευκωσία).
ΠΟΤΕ: 5 Νοεμβρίου 2014
ΩΡΑ: 6:30μμ - 8:30μμ


Γίνονται προσπάθειες για να ξεκινήσουν Πολύχρωμες συζητήσεις και στη Λεμεσό και μόλις υπάρξουν νεότερα θα ενημερώσουμε άμεσα.

Όλοι οι συντονιστές των πολύχρωμων συναντήσεων είναι πρόσωπα εθελοντές με εμπειρία στο συντονισμό ομάδων και σε θέματα ΛΟΑΤ.

Τι είναι οι πολύχρωμες συναντήσεις; Οι πολύχρωμες συναντήσεις είναι μια όμορφη πρωτοβουλία που διοργανώνεται από την accept ΛΟΑΤ Κύπρου από το 2010. Καταρχήν δίνεται η ευκαιρία σε άγνωστα μεταξύ τους ΛΟΑΤ πρόσωπα ή φίλων αυτών να μαζευτούν σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο όπου μπορούν να συζητήσουν μεταξύ τους από το πιο απλό θέμα όπως πχ το coming out ή άλλα πιο σύνθετα θέματα που απασχολούν τα πρόσωπα που βρίσκονται στην συγκεκριμένη συνάντηση. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που κάποιος επιλέγει να πάει στις πολύχρωμες συναντήσεις. Υπάρχουν πάντα δύο συντονιστές όπου θα φροντίζουν ώστε η συζήτηση να κυμαίνεται στα σωστά πλαίσια και όλοι όσοι παρευρίσκονται να νιώθουν άνετα και ασφαλή. Δεν χρειάζεται να κάνεις προκράτηση, δεν χρειάζεται να δώσεις το πραγματικό σου όνομα αν δεν θέλεις, όπως επίσης δεν χρειάζεται να είσαι μέλος της accept αν εσύ δεν το επιλέξεις. Οι πολύχρωμες συναντήσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να γνωρίζεις καινούργια άτομα, να κάνεις νέους φίλους και να δεις πως αντιμετωπίζουν άλλα ΛΟΑΤ πρόσωπα παρόμοια θέματα που ενδεχομένως να απασχολούν και εσένα. Αν νιώθεις ότι εσύ είσαι καλά και ότι έχεις λύσει όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό μπορείς ερχόμενος στις πολύχρωμες συναντήσεις να βοηθήσεις άλλα πρόσωπα με τις γνώσεις σου και την δική σου εμπειρία. Μετά την κανονική διάρκεια οι πολύχρωμες συναντήσεις συνεχίζονται για όποιους θέλουν σε ακόμη πιο χαλαρό κλίμα σε κάποιο από τα γειτονικά café. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΜΑΔΑΣ
1. Στις Πολύχρωμες Συναντήσεις τηρείται εχεμύθεια. Οτιδήποτε λέγεται στην ομάδα, μένει στην ομάδα. Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να αναφερθούμε, εκτός της συνάντησης, στο περιεχόμενο της συνάντησης, σε άτομα που συμμετέχουν στην ομάδα, ή να αναφέρουμε λεπτομέρειες που να χαρακτηρίζουν άτομα που συμμετέχουν στην ομάδα.

2. Το κάθε άτομο αναφέρει ένα όνομα με το οποίο επιθυμεί να το αποκαλούν τα μέλη της ομάδας.

3. Συμπεριφερόμαστε με σεβασμό στα μέλη της ομάδας.
Αφήνουμε το άτομο να ολοκληρώσει αυτό που λέει πριν εκφράσουμε το δικό μας σχόλιο.
Το κάθε άτομο δικαιούται να έχει την άποψη του. Σε περίπτωση που διαφωνούμε θα έχουμε την ευκαιρία να παραθέσουμε τα δικά μας επιχειρήματα.
Επικοινωνούμε χωρίς να χρησιμοποιούμε οποιασδήποτε μορφή βίας (λεκτική, ψυχολογική, σωματική).
Αν έχουμε αντίθετη άποψη αναφερόμαστε στα λεγόμενα και όχι στο άτομο προσωπικά.
4. Ο κάθε συμμετέχοντας μιλά από τη δική του εμπειρία χωρίς να γενικοποιεί και δε μοιράζεται λεπτομέρειες που αναφέρθηκαν από οποιοδήποτε άλλο άτομο.

5. Τα κινητά τηλέφωνα είναι ‘αθόρυβα’ για να αποφεύγονται οι περισπασμοί.

6. Τα ανήλικα άτομα για να μπορούν να συμμετέχουν πρέπει να φέρνουν μαζί τους ενυπόγραφη δήλωση γονικής/κηδεμονικής συναίνεσης (ζητήστε έντυπο για γονική συναίνεση από τους συντονιστές)

+++ Υπάρχει λίστα με παραπομπές για άτομα που χρειάζονται βοήθεια/ στήριξη. Παρακαλώ στείλτε στο info@acceptcy.org για να σας την στείλουμε σε ηλεκτρονική μορφή PDF +++

Πηγή: www.facebook.com/events/1484917258441392


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου