28/1/14

'Οταν η ελληνική τηλεόραση αγγίζει το θέμα της ομοφυλοφιλίας...

Στην ελληνική τηλεόραση μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει να προβάλλεται ο άνδρας ομοφυλόφιλος ως η "κουλή" ή η καλή "φιλενάδα", ο περίγελος και ο κλόουν για να γελάσει και λίγο το χειλάκι του τηλεθεατή και να ξεχάσει τα δικά του προβλήματα. Και ακόμα και αν η γυναικεία ομοφυλοφιλία στα μάτια του μέσου Έλληνα τηλεθεατή φαντάζει πιο cool, ο σεξισμός και η εμπορευματοποίηση της γυναικείας ομοερωτικής σεξουαλικότητας καθημερινά ξεπερνούν κάθε όριο, πράγμα που δυστυχώς οι περισσότεροι πλέον έχουν συνηθίσει....κάτι σαν ανοσία στο δηλητήριο που παίρνουμε καθημερινά σε μικρές (ή μεγάλες?) δόσεις.


Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία προσπάθεια να τοποθετηθεί το θέμα της ομοφυλοφιλίας στο τραπέζι με έναν πιο (ας μας επιτραπεί η έκφραση) σοβαρό τρόπο, σε μία πιο ανοιχτή (για τα δεδομένα του μέσου Έλληνα τηλεθεατή φυσικά) συζήτηση, όπου δημόσια πρόσωπα και κυρίως γνωστοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια πιο ανθρώπινη πλευρά των lgbt συναισθημάτων και συμπεριφορών, προβληματίζουν ενδεχομένως με τις απόψεις τους, αλλά κυρίως αναδεικνύουν μία διαφορετική εικόνα από αυτό που μέχρι τώρα προβαλλόταν.

Για να δούμε λοιπόν...

28/1/14: Ο Χρήστος Σιμαρδάνης μιλάει στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου για τους μύθους γύρω από την ομοφυλοφιλία, για τα στερεότυπα των ετεροφυλοφιλικών σχέσεων, καθώς και για τον θεσμό των Pride.




24/01/14: Ο Χάρης Ρώμας συζητάει (απέξω απέξω) τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αλλά αναδεικνύει και ένα πολύ μεγάλο θέμα, αυτό του bullying και του ρατσισμού που υφίστανται πολλές φορές τα άτομα στο διαδίκτυο εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους ή κάποιας άλλης ιδιότητάς τους.



24/01/14: Ο Κρατερός Κατσούλης μιλάει στην Ναταλία Γερμανού για το υπέροχο φλερτ που δέχτηκε κάποτε από άνδρα...




"Συγνώμη, δεν θα σας ενοχλήσω. Θέλω μόνο να σας πω κάτι. Έχετε τα μάτια Άραβα πρίγκιπα"






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου