24/12/14

Beyond Gender by VICE "Straight TV"

Ένα νέο κύκλο αφιερωμάτων έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό το VICE, προσπαθώντας να αναδείξει το αληθινό πρόσωπο της lgbtqi κοινότητας στην Ελλάδα, τις πραγματικές ανησυχίες της και τους πραγματικούς ανθρώπους πίσω από την οποιαδήποτε ομοφοβική/τρανσφοβική ταμπέλα, η οποία προβάλλεται κατά κόρων στα ΜΜΕ.

Το Proud Press θα επισημαίνει τα σχετικά ρεπορτάζ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μπορούμε όλοι μας να κερδίσουμε μέσα από τον προβληματισμό, την ενημέρωση και την εις βάθος και επί της ουσίας παρουσίαση της lgbtqi καθημερινότητας. Το διαδίκτυο ακόμα είναι ελεύθερο και επομένως ο στόχος προς την ορατότητα μπορεί να υλοποιηθεί, μέσω τέτοιων αφιερωμάτων σε ανεξάρτητους ενημερωτικούς ιστότοπους. Αν το ευρύ κοινό διαμορφώσει την τάση να ενημερώνεται μέσω τέτοιων φορέων, τότε ίσως κάποια στιγμή αναγκαστούν τα κυρίαρχα ΜΜΕ να αλλάξουν την ομοφοβική/τρανσφοβική στρατηγική που ακολουθούν σήμερα...όχι φυσικά γιατί έβαλαν μυαλά, αλλά γιατί τους συμφέρει περισσότερο...τόσο ωμά δυστυχώς!


Απολαύστε λοιπόν το αφιέρωμα του VICE με τίτλο "Straight TV", όπου τονίζεται το πως τελικά τα ΜΜΕ κάνουν κακό στα lgbtqi άτομα, διαχέοντας τον ρατσισμό και δικαιολογώντας δυστυχώς πολλές φορές ακόμα και τις ακραίες ομοφοβικές/τρανσφοβικές συμπεριφορές, επιβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην κοινωνία το καλούπι της ετεροκανονικότητας.

http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_oc_qf_n_i_x_hgf_a%3D



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου