4/12/14

Δεν το συζητάμε, δεν το διανοούμαστε!!!!!

Δεν συζητάμε τα ανθρώπινα δικαιώματα.....τα απαιτούμε!!! Δεν διανοούμαστε η Πολιτεία να εμποδίζει την ισονομία, να παραβιάζει το Σύνταγμα και να διαιωνίζει τον ρατσισμό και τον κοινωνικό στιγματισμό, στερώντας από τους πολίτες της βασικά δικαιώματα όπως αυτό της οικογενειακής ευτυχίας...αντιδρούμε, διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε μία δήθεν δημοκρατική κυβέρνηση, καθώς και απαιτούμε τον σεβασμό στις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες που διέπουν το ελληνικό Σύνταγμα και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα παραπάνω φυσικά γράφονται ως αντίδραση στα λεγόμενα του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, στην πρωινή εκπομπή του MEGA...



"Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι. Εξάλλου και η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απαγορεύει. Όταν μιλάει για γάμο, μιλάει για άνδρα και γυναίκα. Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται τη φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί, τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία, ο γάμος"


Φαίνεται πως ο κύριος Αθανασίου βρίσκεται σε σύγχυση, αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι μπερδεύει το σύμφωνο συμβίωσης, που δύναται να αναγνωρίζει νομικά την ένωση των ομόφυλων ζευγαριών, με τον γάμο, που μέχρι και σήμερα επιτρέπεται μόνο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα. Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζει λογικά ο κύριος Υπουργός ότι ο θρησκευτικός γάμος είναι ένα μυστήριο το οποίο καλύπτει για το σκοπό αυτό μόνο τους χριστιανούς ετεροφυλόφιλους. Οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες όπως άθεοι, μουσουλμάνοι, βουδιστές κλπ πώς ακριβώς κατορθώνουν να αναγνωρίσουν νομικά την οικογένειά τους; Με τον πολιτικό γάμο φυσικά και έτσι με αυτόν τον τρόπο η Πολιτεία φέρνει την ισορροπία στο κοινωνικό σύνολο, επιτρέποντας σε όλους (σχεδόν) τους πολίτες της, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, χρώματος και πεποιθήσεων, αλλά όχι φύλου, να ασκούν αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα. Κανείς δεν ζητά από την άκαμπτη και απόλυτη Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία να παραιτηθεί των διδασκαλιών της, ωστόσο η Πολιτεία οφείλει να αποκαθιστά τη δημοκρατία εκεί που εμποδίζεται και να εξασφαλίζει την ισονομία εκεί που απουσιάζει!

Από πότε κύριε Υπουργέ η Ελλάδα είχε παράδοση στο να καταλύει τη Δημοκρατία; Δεν είναι δικαίωμα των πολιτών αυτής της χώρας να επιλέγουν το μοντέλο της οικογένειας που θέλουν να αποκτήσουν; Είναι δημοκρατικό να επιβάλλεται συγκεκριμένο στερεότυπο οικογένειας, επειδή στηρίζεται, όπως παραδέχεστε κι εσείς, σε συνήθειες και διαδικασίες του παρελθόντος; Εφόσον η ομοφυλοφιλία ασκείται από τα αρχαία χρόνια, όχι μόνο από τον άνθρωπο, αλλά και από πολυάριθμα είδη ζώων, πώς είναι δυνατόν να μην είναι μέρος της φύσης. Από πότε ο γάμος, ένα κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός που διέπεται από κανόνες που καθορίζονται από τον νομοθέτη, είναι μέρος της "φύσης" του ανθρώπου (παρέα με την βρώση, την ούρηση και το κλάσιμο μάλλον!!!);

Ο Χάρτης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρεται στο γάμο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, αλλά δεν απαγορεύει σε κανένα σημείο τον γάμο ή την νομική ένωση των ομόφυλων ζευγαριών. Ίσα ίσα επιβάλλει με τα παρακάτω άρθρα την ισότητα απέναντι στον νόμο και την εξάλειψη των διακρίσεων.




"Η χώρα μας έχει δομές. Πρέπει να το δούμε από θρησκευτική άποψη, από πολιτική, από κοινωνική. Δεν είναι απλό το ζήτημα."

Από πότε η Εκκλησία επηρεάζει και συναποφασίζει για τα θέματα της Πολιτείας, κύριε Αθανασίου; Κανείς δεν καλεί τους χριστιανούς ετεροφυλόφιλους να παντρεύονται άτομα του ίδιου φύλου!! Από πότε τα ανθρώπινα δικαιώματα διαπραγματεύονται επί της Αγίας Τράπεζας;

Φυσικά οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν τις αντιδράσεις τόσο των εγχώριων lgbt ακτιβιστών όσο και των ξένων ΜΜΕ. Σχετικό αφιέρωμα έκανε η βρετανική Guardian, όπου χαρακτηρίζει τον Υπουργό ομοφοβικό και φιλοξενεί συνέντευξη της Αντρέα Γκίλμπερτ, εκπροσώπου του Athens Pride, η οποία δήλωσε ότι έχει σοκαριστεί από τον ομοφοβικό λόγο του Υπουργού και ότι κανένας Χάρτης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν απαγορεύει το οτιδήποτε και το ελληνικό Σύνταγμα σίγουρα δεν καθορίζει τον γάμο ως την ένωση ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν άνδρα.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν και μέλη της ΟΛΚΕ, όπως ο Παναγιώτης Δαμάσκος στο in.gr....

«Οι δηλώσεις του υπουργού είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Ο κ. Αθανασίου όχι μόνο επιδεικνύει περίτρανα την ομοφοβία του, αλλά υποκινεί και πρακτικές μίσους όταν περιγράφει αιτήματα πολιτών ως εκτός ανθρώπινης φύσης. Με αυτό τον τρόπο αναιρεί ο ίδιος τον αντιρατσιστικό νόμο  που ψηφίστηκε στην Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβρη και προστατεύει το σεξουαλικό προσανατολισμό από την ρητορική μίσους.

[...]

Εμπλέκει θέματα Αστικού Δικαίου με την Εκκλησία, όταν ήδη 12 χώρες στην Ευρώπη (μεταξύ των οποίων και χώρες με ισχυρή την παρουσία της Εκκλησίας όπως η Ισπανία) έχουν θεσμοθετήσει τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφύλων. Την ώρα που η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιατί δεν περιλαμβάνει τα ομόφυλα ζευγάρια στο Σύμφωνο Συμβίωσης. Προτιμά τον διεθνή διασυρμό της χώρας από τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

[..]

Ως άτομα με ομοερωτικό προσανατολισμό αισθανόμαστε βαθύτατα προσβεβλημένες και προσβεβλημένοι από τις δηλώσεις του κ.Αθανασίου και ζητάμε μια δημόσια συγνώμη εκ μέρους του.»

....και η Κω/να Κοσμίδου στο VICE:

«Μείναμε έκπληκτοι, εμείς να φανταστείς την ίδια στιγμή μαζί με μια διεθνή αντιπροσωπεία είχαμε συνάντηση στα γραφεία των κομμάτων για το συνέδριο της IGLA, που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το 2015 και που θα αποτελέσει ένα μεγάλο γεγονός με πάνω από 400 συνέδρους από τη διεθνή LGBT κοινότητα. Το θεωρώ απαράδεκτο. Δυστυχώς αν και υπάρχουν βουλευτές και στη Νέα Δημοκρατία που διαφοροποιούνται, αποδεικνύεται ότι το ακροδεξιό μπλοκ κάνει κουμάντο στην κυβέρνηση. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αν ένας υπουργός εκστόμιζε κάτι παρόμοιο, θα είχε καθαιρεθεί την επόμενη στιγμή.»

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου