16/6/16

#Ορλάντο: η ρητορική μίσους έχει συνέπειες!

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο δημοσιεύματα, τα οποία φέρνουν στο προσκήνιο μαρτυρίες για τον μακελάρη του #Ορλάντο, πως ο ίδιος ήταν ομοφυλόφιλος και μάλιστα θαμώνας του gay club Pulse. Υπάρχουν επίσης στοιχεία και καταθέσεις ανθρώπων ότι ο Omar Mateen διατηρούσε προφίλ σε γνωστό gay dating κοινωνικό δίκτυο, καθώς και ότι είχε στο παρελθόν προσπαθήσει να προσεγγίσει ερωτικά άλλους άνδρες. 

Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, τότε πρόκειται για μία από τις πιο θανατηφόρες δόσεις εσωτερικής ομοφοβίας, συγκεντρωμένη και συμπιεσμένη σε έναν άνθρωπο, εκφρασμένη με τόσο μίσος και βία που ξεπερνά κάθε φαντασία! 

Είναι καιρός κάποιοι να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται το έστω και μικρό μερίδιο ευθύνης (για κάποιους είναι τεράστιο) που τους αναλογεί στη δημιουργία μιας κουλτούρας και μίας ατμόσφαιρας αρνητικά προσκείμενης στα lgbtqi άτομα, που στοχοποιεί, στιγματίζει και περιθωριοποιεί και τελικώς γυρίζει μπούμερανγκ στις κοινωνίες, "οπλίζοντας" και απειλώντας την ίδια τους τη ζωή! Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι ο Omar Mateen αποτελεί "προϊόν" τις σύγχρονης πραγματικότητας, όπως εμείς την διαμορφώσαμε, των καταπιεστικών στερεοτύπων, πάνω στα οποία δομούμε τις ανθρώπινες σχέσεις και του bullying που ασκούμε στην διαφορετικότητα, τότε θα καταλάβουμε πως εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για το μίσος και την βία που μας περιβάλλει!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου