13/6/16

#OrlandoStrong

Όσοι πλέον απορούν γιατί η παγκόσμια lgbtqi κοινότητα διαμαρτύρεται, φωνάζει και καταγγέλλει τις διακρίσεις, τη ρητορική μίσους και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της...όσοι θεωρούν τα lgbtqi άτομα "υπερβολικά", "μημουάπτου", "μιγιάγγιχτα" και "επαναστάτες χωρίς αιτία", όσοι πιστεύουν ότι οι όροι ομοφοβία, αμφιφοβία και τρανσφοβία είναι μέρος κάποιας περίεργης προπαγάνδας...δεν έχουν πλέον κανένα άλλοθι για τον αστείρευτο σεξισμό και την βαθιά ρατσιστική νοοτροπία τους....το τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε με θύματα lgbtqi άτομα σε gay club στο Ορλάντο είναι ο λόγος για τον οποίο ξεχυνόμαστε στους δρόμους, στην κοινωνία, στη ζωή, εκθέτοντας τα σώματα, τις ψυχές και την αξιοπρέπειά μας, προκειμένου να μη φοβάται κανείς!!


Ο Μένανδρος ο Δίκαιος τό 310 π.Χ. είπε. “ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”. Ξέρετε γιατί; Γιατί ενώ η αλήθεια δημιουργεί γνώση καί η γνώση φέρνει ηρεμία στόν άνθρωπο, αντίθετα τό ψέμα δημιουργεί άγνοια, η άγνοια φέρνει φόβο καί ο φόβος γεννά επιθετικότητα.

Διαβάσαμε στο newsit.gr ένα καταπληκτικό άρθρο - καταγγελία της σύγχρονης πραγματικότητας για το πως σκέφτονται οι άνθρωποι ακόμα και σήμερα για άλλους συμπολίτες τους, που έχουν την "ρετσινιά" του gay.


Σκεφτείτε μια είδηση με τίτλο: «Μακελειό σε νηπιαγωγείο στο Ορλάντο! Άγνωστος σκότωσε 50 μαθητές και δασκάλους». Σκεφτείτε επίσης μια είδηση με τίτλο: «Μακελειό σε εμπορικό κέντρο στο Ορλάντο. Άγνωστος σκότωσε 50 ανυποψίαστους πολίτες». Και οι δυο περιπτώσεις είναι τραγικές στο άκουσμά τους. Αίμα αθώων ανθρώπων χύνεται στο όνομα της θρησκείας, του μίσους, της εκδίκησης...
Αυτό δυστυχώς έγινε στ΄αλήθεια το βράδυ του Σάββατου. Μόνο που θύματα, δεν ήταν μικρά παιδάκια, δεν ήταν ανυποψίαστοι πολίτες που είχαν βγει για ψώνια, αλλά ήταν ομοφυλόφιλοι. Και αυτό έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην αντίδραση του κάθε πολίτη αυτού του πλανήτη. Και κάθε ΜΜΕ.

Το μακελειό του Ορλάντο είχε θύματα «αδερφές» όπως έγραψε απροσχημάτιστα η γερμανική Süddeutsche Zeitung. Έτσι, ακόμα και ο λεγόμενος έγκριτος Τύπος αντιμετώπισε την τόσο τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό με τρόπο κατάπτυστο!

Αυτό συνέβη και στην Ελλάδα. Λες και μεσα στο κλαμπ Pulse δεν ήταν παιδιά κάποιων ανθρώπων. Λες και δεν ήταν άνθρωποι που ζουν και αναπνέουν γύρω μας. Είμαι σίγουρη, ότι κάποιοι από μεσα τους – και όχι μόνο στην Ελλάδα – σιγοψυθύρισαν: «δεν πειράζει ξεβρώμισε ο τόπος». Το σοκαριστικό στην υπόθεση του Ορλάντο δεν είναι μόνο αυτό καθεαυτό το τραγικό γεγονός αλλά το πως προκλήθηκε. Μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς, ποιοί το προκάλεσαν. Η ρητορική του μίσους, δυστυχώς έχει πιάσει τόπο και στην χώρα μας και στις ΗΠΑ. Και εκεί τα πράγματα είναι πιο εύκολο να συμβούν. Ο δράστης, πριν από μια εβδομάδα είχε αγοράσει νόμιμα τα όπλα με τα οποία εκτέλεσε 50 ανθρώπους.

Και, κοιτάξτε σήμερα τον ελληνικό Τύπο. Και όχι μόνο και τον ευρωπαϊκό. Αλλά κυρίως τον ελληνικό. Σε καμία ελληνική εφημερίδα η σφαγή του Ορλάντο δεν ήταν κύριο θέμα. Το Μπατακλάν ήταν. Οι Βρυξέλλες ήταν. Το Ορλάντο όχι. Γιατί; Γιατί ήταν αδερφές. Και ντρέπομαι γι' αυτό...

Τι γίνεται στις ΗΠΑ
Η σφαγή που διαπράχθηκε από έναν Αμερικανό πολίτη - να μην το ξεχνάμε αυτό - σε κλάμπ όπου σύχναζε η κοινότητα των γκέι του Ορλάντο εντάσσεται σε μία συγκυρία αυξανόμενων μέτρων κατά της κοινότητας των ομοφυλοφίλων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λίγες ώρες μετά τη σφαγή στην Φλόριντα- με 100 θύματα από τα οποία τα μισά έχασαν τη ζωή τους- η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε το Τζέιμς Χάουλε, 20 ετών, βαριά οπλισμένο, που σκόπευε να επιτεθεί κατά της Gay Pride του Λος Αντζελες. Οι δύο αυτές υποθέσεις δεν σχετίζονται a priori, αλλά εντάσσονται σε ένα αντι-γκέι κλίμα που επιδεινώνεται στη χώρα, κυρίως εδώ και έναν χρόνο.

Στις 26 Ιουνίου 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσινγκτον νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, σε μία ιστορική απόφαση που κάθισε στον λαιμό των εκατομμυρίων συντηρητικών Αμερικανών.
Αυτοί υιοθέτησαν την τακτική του ανταρτοπόλεμου που χρησιμοποιούν και κατά των αμβλώσεων: σηκώνοντας τη σημαία της θρησκευτικής ελευθερίας, προσπάθησαν να ανοίξουν ρήγματα στην ομοσπονδιακή νομοθεσία υιοθετώντας πολιτειακούς νόμους.

Η στρατηγική αυτή επικεντρώθηκε τελευταία στα διαφυλικά άτομα, που αποτελούν μικρό τμήμα του αμερικανικού πληθυσμού, αλλά συνδέονται γερά με την κοινότητα των ομοφυλοφίλων μέσω των LGBT (λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι, διαφυλικοί (transgender) ).
12 πολιτείες με ρεπουμπλικανική διακυβέρνηση προσέφυγαν κατά του Μπαράκ Ομπάμα για το αν τα διαφυλικά πρόσωπα θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις γυναικείες ή της ανδρικές τουαλέτες.

Πολλά ερωτήματα παραμένουν γύρω από τις συνθήκες του μακελειού στο κλαμπ Pulse. Ο δράστης, ο Ομάρ Σεντίκ Μάτιν, υποτίθεται ότι είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το 911 , τον αριθμό έκτακτης ανάγκης. Αλλά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πατέρα του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο δράστης είχε εξοργισθεί βλέποντας δύο άνδρες να φιλιούνται μπροστά στη γυναίκα του και το παιδί του.

Αντιδρώντας χθες στη σφαγή τα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επεδίωξαν να αποκλείσουν την προφανή αιτιολογία του μίσους κατά των ομοφυλοφίλων, για να σκιαγραφήσουν μία τζιχαντιστική επίθεση, χωρίς αμφιβολία φοβούμενοι ότι θα κατηγορηθούν για το αντι-ομοφυλοφιλικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει στις ΗΠΑ ευνοώντας την ανάληψη δράση από έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο.

Αντίστοιχες κατηγορίες κατά των ρεπουμπλικανών είχαν διατυπωθεί τον Νοέμβριο 2015 μετά την επίθεση κατά κέντρου οικογενειακού προγραμματισμού στο Κολοράντο, έπειτα από λυσσώδη ρεπουμπλικανική εκστρατεία κατά των αμβλώσεων.

Τους τελευταίους μήνες, στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έκαναν επίσης λυσσώδη εκστρατεία με το θέμα ότι οι κυβερνητικές εγκύκλιοι κατά της διάκρισης κατά των διαφυλικών ατόμων θα είχε ως αποτέλεσμα «άνδρες να χρησιμοποιούν τις γυναικείες τουαλέτες». Μία πραγματικότητα την οποία αμφισβήτησαν οργανώσεις και ειδικοί.

Ο αντικυβερνήτης του Τέξας Νταν Πάτρικ, αιχμή του δόρατος της εκστρατείας κατά των δικαιωμάτων των LGBT, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter τον εξής ψαλμό της Βίβλου: « ο Θεός δεν εμπαίζεται• εκείνο που θα σπείρει ο άνθρωπος αυτό και θα θερίσει"... Με αυτό το μήνυμα θεωρήθηκε ότι ο Νταν Πάτρικ επέρριψε την ευθύνη του μακελειού του Ορλάντο στους ομοφυλόφιλους. Μπροστά στην κατακραυγή που προκάλεσε, ο Πάτρικ έσπευσε να το διαγράψει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κοινότητα των ομοφυλοφίλων γίνεται στόχος επιθέσεων στις ΗΠΑ.

Ο Ερικ Ρούντολφ, ο δράστης της επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1995, είχε προηγουμένως τοποθετήσει μία βόμβα σε μπαρ λεσβιών της πόλης, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους.
Μετά τη σφαγή του Ορλάντο, οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης να δώσουν αίμα για τους τραυματίες.
«Εξαιτίας του καθεστώτος διακρίσεων, η πράξη αυτή είναι απαγορευμένη για τους ομοφυλόφιλους», δήλωσε ο Μικελάντζελο Σινιορίλε, υπενθυμίζοντας τους αυστηρούς κανόνες που έχουν επιβληθεί για το θέμα από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Χθες το Twitter κατακλύσθηκε από εκκλήσεις για τη άρση της απαγόρευσης αιμοδοσίας για την κοινότητα των γκέι. Γιατί ναι: παντού στον κόσμο αν είσαι ομοφυλόφιλος δεν μπορείς να δώσεις αίμα για τον συνάνθρωπό σου. Είσαι, υποτίθεται σε ομάδες υψηλού κινδύνου...

Μην κλαίτε λοιπόν για τους νεκρούς του Ορλάντο. Δεν χρειάζεται. Κλαίνε οι μανάδες τους και όσοι τους αγαπούσαν άδολα...

Με πληροφορίες απο το ΑΠΕ - ΜΠΕ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου