20/2/15

Έρευνα για την γονεϊκότητα τον ομοφυλόφιλων γυναικών!!

 Έχουμε παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό να αναφέρεται συχνά στον πολιτικό λόγο αναφορικά με την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει επιστημονική έρευνα ή/και ικανοποιητικά στατιστικά στοιχεία που να στηρίζουν το "υγιές" του δικαιώματος στην οικογένεια από lgbtqi άτομα. Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι η οικογένεια και η διαφορετικότητα είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες, πράγμα το οποίο δυστυχώς "πλασάρεται" και διαχέεται στην κοινωνία με την ίδια επιτυχία που προωθούνται όλες οι στερεοτυπικές (άκαμπτες και καλουποτεχνοτροπικές) συμπεριφορές, ώστε ακόμα και τα ίδια τα lgbtqi άτομα ορισμένες φορές να θεωρούν τον εαυτό τους ακατάλληλο να μεγαλώσουν ένα παιδί.

Έτσι, λοιπόν, η ψυχολόγος Χριστίνα-Ερατώ Ζυμβραγού του Α.Π.Θ., θέλοντας να εξερευνήσει τα αχαρτογράφητα νερά της γονεϊκότητας ή μη των ομοφυλόφιλων γυναικών, διεξάγει ανώνυμη έρευνα με τη μέθοδο της συνέντευξης (διάρκειας το πολύ 5 λεπτών), προκειμένου να ρίξει ένα φως στο θέμα και να αναδείξει τις τάσεις, τις επιθυμίες, τα όνειρα και τους προβληματισμούς των ομοφυλόφιλων γυναικών γύρω από την ομογονεϊκότητα. Ερωτήσεις όπως εάν θέλετε παιδιά, πως θέλετε να τα αποκτήσετε, με σύντροφο ή χωρίς και εάν σας ενδιαφέρει το φύλο του παιδιού θα είναι το βασικό θέμα της συζήτησης.


Η Χριστίνα-Ερατώ Ζυμβραγού θα βρίσκεται στο Α.Π.Θ. κάθε μέρα περίπου πρωινές ώρες, ενώ για όσες το επιθυμούν δίνεται η δυνατότητα διεξαγωγής της συνέντευξης μέσω κινητού (με δική της χρέωση) ή μέσω Skype.

Επιπλέον, για κάθε συμμετοχή στην έρευνα, προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ μια συνεδρία συμβουλευτικής, εφόσον είναι επιθυμητή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου