Το Thessaloniki Pride είναι HAPPY
Τι είναι το HAPPY;
Το έργο HAPPY είναι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο του Thessaloniki Pride για νέους και νέες στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με θέμα την πρόληψη και τις συνέργειες για την αντιμετώπιση του HIV/ AIDS. Από 23 Φεβρουαρίου ως 1 Μαρτίου στο Νόβι Σαντ της Σερβίας οι συμμετέχουσες/-οντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από μεθόδους μη τυπικής μάθησης να ενημερωθούν περισσότερο σε θέματα υγείας για τον HIV και το AIDS, την ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV, την πρόληψη, καθώς επίσης και πώς να σχεδιάζουν και να υλοποιούν δράσεις πεδίου, να κοινωνικοποιούνται και να δημιουργούν συμπράξεις για μελλοντική συνεργασία και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας.
Γιατί HAPPY;
Το HAPPY είναι το ακρωνύμιο της πλήρους ονομασίας του έργου, που είναι HIV & AIDS Prevention & Partnership Youth (Νεολαία για την Πρόληψη και τη Σύμπραξη για το HIV & AIDS). Ωστόσο, δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτού του ακρωνυμίου, καθώς θέλουμε να αποσυνδέσουμε την οροθετικότητα από συσχετισμούς με θάνατο και καταστροφή όπως τις δεκαετίες του 1980 και ’90 και αντ’ αυτών να καλλιεργήσουμε θετική διάθεση για τους ανθρώπους που ζουν με το HIV και αισιοδοξία για την αντιμετώπιση του ιού, αλλά και του κοινωνικού στίγματος.
Ποιοι και ποιες θα συμμετέχουν;
28 νέες και νέοι από την Ελλάδα, τη Σερβία, την Κροατία, την Τουρκία, την Ουκρανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν. Πρόκειται για νέες και νέους με μεράκι και όρεξη να μάθουν καινούρια πράγματα και να τα μεταδώσουν και να τα εφαρμόσουν, όταν γυρίσουν πίσω στις πόλεις τους.
Γιατί στο Νόβι Σαντ;
Το Thessaloniki Pride από πολύ νωρίς έδωσε έμβαση στην εξωστρέφεια και στην περιφερειακή δικτύωση, ειδικά με αντίστοιχες οργανώσεις από γειτονικές χώρες. Η υλοποίηση του έργου HAPPY στο Νόβι Σαντ είναι ένα δείγμα αυτής της συνεργασίας, και συγκεκριμένα με την COME OUT, μια οργάνωση για την υποστήριξη LGB νέων, που εδρεύει στην ίδια πόλη.
Πώς χρηματοδοτείται;
Το έργο HAPPY χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) με πόρους του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου