1/8/15

Ρατσιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του Jerusalem Pride 2015

Όταν μιλούμε για την απειλή της σωματικής ακεραιότητας των lgbtqi ατόμων από "ιδεολογίες", θρησκείες και δόγματα που νομιμοποιούν τη βία σε βάρος κοινωνικών ομάδων, ενώ ταυτοχρόνως οι οπαδοί τους κυκλοφορούν ελεύθεροι, μας χαρακτηρίζουν υπερβολικούς, φοβιτσιάρηδες και κλαψιάρηδες.

Δυστυχώς όμως έρχεται η στυγνή πραγματικότητα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους! Διαβάζουμε λοιπόν στο διαδίκτυο ότι το Pride της Ιερουσαλήμ δέχτηκε επίθεση από φανατικό θρησκόληπτο, ο οποίος έσφαξε με μαχαίρι όσους περισσότερους μπορούσε από τους συμμετέχοντες, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό τουλάχιστον 6 ανθρώπων.





Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση και σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του επισήμανε πως «πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά. Θα τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους με τις αυστηρότερες ποινές. Η ελευθερία της προσωπικής επιλογής αποτελεί μια θεμελιώδη αξία στο Ισραήλ».

Το πλήθος των 5.000 περίπου ανθρώπων πραγματοποιούσε πορεία σε μία λεωφόρο, όταν ο δράστης όρμησε εναντίον τους και άρχισε να μαχαιρώνει τους συμμετέχοντες, περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

«Είδα έναν υπερορθόδοξο νεαρό να μαχαιρώνει όσους βρίσκονταν στο δρόμο του» είπε ο Σάι Αβίγιορ ως αυτόπτης μάρτυρας σε δηλώσεις στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2.

«Ακούσαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν, όλοι έτρεχαν να σωθούν και άνθρωποι σε λίμνες αίματος κείτονταν στο έδαφος» προσέθεσε.

Μάλιστα, ο δράστης, Γισάι Σλίσελ, είχε αποφυλακιστεί πριν από τρεις εβδομάδες, αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, καθώς είχε διαπράξει μία επίθεση κατά τη διάρκεια του Gay Pride της Ιερουσαλήμ το 2005,

Από την πλευρά των συμμετεχόντων, ο Οντέντ Φράιντ, επικεφαλής μιας οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των lgbtqi ατόμων, δήλωσε ότι η εκδήλωση θα συνεχιστεί παρά την επίθεση.

«Ο αγώνας μας για ισότητα μόνο κλιμακώνεται ενώπιον τέτοιους είδους περιστατικών» τόνισε ο ίδιος.


Πηγή: naftemporiki.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου