8/7/12

Γάμος αλλά "Δημοκρατικά"


Ο 72-χρονος Barney Frank, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, παντρεύτηκε χθες, 7 Ιουλίου 2012, τον 42-χρονο σύντροφό του , Jim Ready, όντας ο πρώτος Αμερικανός βουλευτής που ενώνεται με άτομο του ίδιου φύλου με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Η τελετή έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Boston Marriott, στο Newton, όπου περισσότεροι από 300 καλεσμένοι, ανάμεσα τους και πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών, τίμησαν με την παρουσία τους το ζευγάρι. Εκτός λίστας ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Obama, διότι όπως δήλωσε ο Frank, δεν ήθελε οι μυστικές υπηρεσίες να δυσκολέψουν τη ζωή των κατοίκων του Newton, προκειμένου να παρευρεθεί ο Πρόεδρος στην τελετή.

Ο Ready και ο Frank γνωρίστηκαν το 2005 σε μία πολιτική εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων, όπου ο Frank είχε παρευρεθεί με τον τότε σύντροφό του. Ωστόσο, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, ο τελευταίος απεβίωσε κι έτσι όταν ο Frank αισθάνθηκε συναισθηματικά έτοιμος, ανέπτυξε φιλική σχέση με τον Ready, η οποία αργότερα εξελίχτηκε σε ρομαντικό ειδύλλιο.


Ο Ready και ο Frank πλέον είναι ένα από τα 18.000 ζευγάρια του ίδιου φύλου, που επέλεξαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στην περιοχή της Μασαχουσέτης, η οποία πρώτη αναγνώρισε το δικαίωμα του γάμου στους ομοφυλόφιλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου