27/7/12

Οδηγίες χρήσεως ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων


Ύστερα από το σάλο που δημιουργήθηκε γύρω από τα σχόλια που ανήρτησε στο twitter η αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου, η ακαταλληλότητα των οποίων την οδήγησαν σε αποκλεισμό από την Ολυμπιακή Ομάδα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε έναν οδηγό συμπεριφοράς για τους αθλητές στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα.



Οι συγκεκριμένες, λοιπόν, οδηγίες αναφέρουν ότι οι αθλητές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στα σχόλια που δημοσιεύουν είτε στο διαδίκτυο είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέσο ενημέρωσης. Δηλώσεις, οι οποίες προσβάλλουν ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων σε σχέση με το φύλο, τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την οποιαδήποτε αναπηρία ή/και δεξιότητα, ακόμα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό απαγορεύονται. Ωστόσο, η Επιτροπή επεξηγεί ότι επιτρέπεται στους αθλητές να αναφέρονται στην ομοφυλοφιλία των ίδιων, όμως προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανή δυσφήμηση τρίτων, οποιαδήποτε σχόλια επί της σεξουαλικότητας άλλων ατόμων απαγορεύονται.

Ο ρατσισμός, η ομοφοβία και οι διακρίσεις με βάση το οποιοδήποτε χαρακτηριστικό ή ιδιότητα του ανθρώπου δεν συνάδει με το Ολυμπιακό ιδεώδες, κάτι το οποίο, αν και αυτονόητο για τους περισσότερους, για πρώτη φορά κρίνεται απαραίτητο να αποτυπωθεί και επισήμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου