28/6/14

Βρίσκονται σε πανικό!

Φαίνεται πως το γεγονός ότι κερδίζουμε ορατότητα στην κοινωνία και διεκδικούμε πλέον ανοιχτά και δυναμικά τα δικαιώματά μας ως ίσοι απέναντι στον νόμο και την Πολιτεία ενοχλεί! Και αυτό φαίνεται πλέον ξεκάθαρα από τον πανικό τους, αφού πλέον δεν έχουν άλλα μέσα για να μας ελέγχουν και να μας κρατούν στο περιθώριο, παρά μόνο τον αυταρχισμό και τα νταηλίκια.

Η απρόσκλητη αυταρχική συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών σε βάρος μελών της "Good as Υouth" μαρτυρά ακριβώς αυτόν τον πανικό, που πλέον τους διακατέχει, η οποία εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας διάφορων χριστιανικών οργανώσεων ενάντια στο Thessaloniki Pride.

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφει η "Good as Υouth" στον ιστότοπό της...
Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, όπως είναι γνωστό, στον Προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας θρησκευτικών οργανώσεων κατά του LGBT Pride.  Άτομα από τη Good as You(th) και αλληλέγγυοι – αλληλέγγυες βρισκόμασταν στην Αγ. Δημητρίου με σκοπό, αν μας δινόταν η ευκαιρία, να μοιράσουμε ενημερωτικά τρικάκια (κάτι που δεν έγινε ποτέ, γιατί δεν προλάβαμε καν να τα βγάλουμε από τις τσάντες μας).
 

Ο χώρος φρουρούταν από αστυνομικές δυνάμεις σε κάθε είσοδο του προαυλίου, και όταν προσπάθησαν κάποια μέλη της ομάδας να εισέλθουν στον χώρο απλά και μόνο για να δουν αν έχει κόσμο, χωρίς κανένα διακριτικό, χωρίς φυλλάδια, χωρίς να προκαλέσουν με τον οποιοδήποτε τρόπο, τους το απαγόρευσαν. Στην ερώτηση «γιατί;» πήραμε ως απάντηση τα: «να φύγετε γιατί το λέμε εμείς», «δε θα ανοίξουμε κουβέντα», «μπούλο», «τώρα μιλάει η εξουσία, τι να κάνουμε» και απειλές για προσαγωγές και αυτόφωρη σύλληψη λόγω αντι-συγκέντρωσης, ενώ από τους ασυρμάτους ακουγόταν το »χρησιμοποιήστε βία, εάν δεν συμμορφωθούν». Η παρατήρηση και μόνο ότι δεν είχαμε προσέλθει στο χώρο ξεχωριστά, ήταν αρκετή για εκείνους ώστε να τεκμηριωθούν κατηγορίες αντι-συγκέντρωσης, μαζί προφανώς με το γεγονός ότι τους φαινόμασταν αρκετά »γκέι».
Ενώ συνέβαιναν αυτά, ήρθαν τα ΜΑΤ τα οποία μας απομάκρυναν από το πεζοδρόμιο στη μπροστινή πλευρά του ναού, έπειτα και από το απέναντι πεζοδρόμιο και τέλος και από το πάρκο το οποίο βρίσκεται απέναντι από τον ναό, από το οποίο μας οδήγησαν ως το άγαλμα του Βενιζέλου. Δύο διμοιρίες ΜΑΤ οδήγησαν τα 20 παιδιά που είχαμε μαζευτεί, χωρίς να κρατάμε τίποτα πέρα από τις τσάντες μας, απλά με τραμπουκισμό.
Μιλούσε η εξουσία, και μεις έπρεπε να υπακούσουμε.

Πηγή: goodasyouth.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου