20/6/14

kokkino.org: "Κάποιοι και κάποιες επιμένουν και αντιστέκονται"

Ένα άρθρο της Κικής Σταματόγιαννη στον ιστότοπο kokkino.org - τόσο κατάθεση ψυχής όσο και δυναμικό παρόν στον αγώνα ενάντια στην ισοπέδωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και υπέρ μιας κοινωνίας, όπου η διαφορετικότητα αποτελεί εργαλείο και αυτοσκοπός, προκειμένου οι πολίτες της να απολαμβάνουν τα υπέρτατα αγαθά της ισονομίας και της ισοπολιτείας.

"3ο Pride Θεσσαλονίκης, 20-21 Ιούνη

Στην Ελλάδα της κρίσης, που ο οδοστρωτήρας των Μνημονίων επιχειρεί να σαρώσει τα πάντα, κάποιοι και κάποιες επιμένουν και αντιστέκονται. Τη στιγμή που ισοπεδώνονται κατακτημένα δικαιώματα σε κάθε πεδίο δράσης, κάποιοι και κάποιες συνεχίζουν και παλεύουν από όποιο μετερίζι έχουν επιλέξει.


Το 3ο Pride Θεσσαλονίκης (20-21 Ιούνη 2014) είναι εδώ για να υπενθυμίσει πως, όταν διακυβεύονται ανθρώπινα δικαιώματα, η κατάλληλη στιγμή είναι πάντοτε ΤΩΡΑ. Όταν κάποιοι μεταθέτουν σε ένα μακρινό ή κοντινό μέλλον την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την αξιοπρέπεια των λοατ ανθρώπων, το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να λυθούν ΤΩΡΑ.

[...]

Η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση προσπαθεί να ανοίξει δρόμους για να βγει στην επιφάνεια, για να εκφραστεί. Η συμμετοχή στο Pride είναι ένας από τους δρόμους αυτούς. Θα είμαστε εκεί μαζί με χιλιάδες που αισθάνονται, όπως κι εμείς, ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι καταπιεσμένοι και οι καταπιεσμένες από κάθε γωνιά του κινήματος."

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου