29/8/14

Το πράσινο φως έδωσε η Εκκλησία στο αντιρατσιστικό!

Το πράσινο φως έδωσε τελικά η Ιερά Σύνοδος για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, παρά τις αντιδράσεις ορισμένων Μητροπολιτών, οι οποίοι, εν μέσω πολλών άλλων, αντιδρούν και στην προώθηση των lgbt δικαιωμάτων. (Διαβάστε το παλαιότερο άρθρο μας "Όταν το αντιρατσιστικό έρχεται, οι βουλευτές...λακίζουν!")

Η σχετική ανακοίνωση της Εκκλησίας, αν και δεν κάνει καμία αναφορά στα lgbt δικαιώματα (διαβάστε την ολόκληρη εδώ), στην ουσία επικροτεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στο σύνολό του, μιας και συνάδει με το χριστιανικό πνεύμα αγάπης και ανοχής.


Εντύπωση μας έκανε η εκτενής συζήτηση σε τηλεοπτικό κανάλι περί ακραίων αντιδράσεων και την πραγματική θέση της Εκκλησίας, όπου ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας παρουσίασε ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα πρόσωπο της Εκκλησίας, πιο υπεύθυνο, ώριμο και προοδευτικό, δίνοντας έμφαση περισσότερο στην αγάπη για τον συνάνθρωπο και απορρίπτοντας τις ακραίες θέσεις ορισμένων ιεραρχών.



Βέβαια, όπως μαθαίνουμε από τα συμφραζόμενα και από τα διάφορα πηγαδάκια, το θέμα του συμφώνου συμβίωσης για άλλη μια φορά πάει περίπατο, όπως άλλωστε μας αποκαλύπτει ο αγαπητός σε όλους μας Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, προκειμένου η κυβέρνηση να παρακάμψει τις αντιδράσεις της Εκκλησίας (και κατ' επέκταση των ψηφοφόρων που ελέγχουν).





"Το κείμενο που είχαμε εμείς στα χέρια μας και το επεξεργαστήκαμε δεν παρείχε αφορμές για να θέσουμε προβλήματα όπως τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, επαναλαμβάνω πως το κείμενο που είχαμε δεν είχε μέσα το πρόβλημα αυτό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Στα επιχειρήματα του σεβασμιότατου κυρίου Άνθιμου περί "μη φυσιολογικών συμπεριφορών", ότι "τα ακόμα και τα ζώα ζευγαρώνουν", καθώς και περί καταδικαστικών εις βάρος της "αρσενοκοιτίας" ιερών κειμένων, έχουμε να ανταπαντήσουμε τα εξής:

  1. Η ομοφυλοφιλία υπάρχει στη φύση και στα ζώα, όπως και η εναλλαγή του φύλου ή η ύπαρξη και των δύο φύλων ταυτοχρόνως, από τη στιγμή της δημιουργίας τους. Χιλιάδες επιστημονικά συγγράμματα έχουν δημοσιευτεί όπου απλώς καταγράφονται οι ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές ζώων, καθώς και ο ερμαφροδιτισμός ορισμένων εξ' αυτών. Και εφόσον ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο και τη φύση και άρα και τον ομοφυλόφιλο/την ομοφυλόφιλη (το lgbt άτομο/ζώο), μήπως δεν είναι φρόνιμο να αμφισβητείτε τη σοφία Του;
  2. Τα χριστιανικά ιερά κείμενα στα οποία αναφέρεστε, καταδικάζουν μόνο την αρσενοκοιτία! Τελικά οι λεσβίες, τα διεμφυλικά άτομα, οι αμφισεξουαλικοί, οι queer, οι pansexual, οι intersexual και λοιποί άλλοι, όπως φαίνεται τη γλυτώνουν;
  3. Το συγκεκριμένο απόσπασμα του ιερού κειμένου, στο οποίο αναφέρεστε κ. Άνθιμε, καταδικάζει τον "δράστη" της αρσενοκοιτίας σε θάνατο και θεωρεί ότι ο φόνος ενός αρσενοκοίτη δεν θεωρείται αμαρτία, αλλά πράξη θεάρεστη....συμφωνείτε με το κείμενο;...συναινείτε δηλαδή στο φόνο; αν όχι, θα θέλαμε να μας εξηγήσετε τότε με ποια κριτήρια επιλέγει η Εκκλησία να διδάσκει ορισμένα αποσπάσματα από αυτά τα κείμενα και τα υπόλοιπα να τα πετάει; Τα ίδια κείμενα δεν αναφέρονται στο τι φοβερή και τρομερή αμαρτία ("βδέλυγμα") είναι να καταναλώνει κανείς....γαρίδες;!;!; 
  4. Οι Δέκα Εντολές περιλαμβάνουν καθόλου την ομοφυλοφιλία; Μήπως περιλαμβάνεται στα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα; Γιατί, λοιπόν, τέτοιος πόλεμος ενάντια σε κάτι που αποτελεί προσωπική επιλογή (αν ποτέ μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι το επέλεξε και όχι ότι τον επέλεξε αυτό), δεν επιβάλλεται και δεν περιορίζει-επηρεάζει τη συμπεριφορά και τις πράξεις των υπολοίπων; Γιατί δεν εναντιωθήκατε ποτέ, για παράδειγμα, στην καταλήστευση (ου κλέψεις) των κρατικών ταμείων που γινόταν προ μνημονίου από τους πολιτικούς; Γιατί η Εκκλησία δεν βγήκε ποτέ να καταδικάσει τους θύτες βίαιων ρατσιστικών συμπεριφορών, τονίζοντας πως η βία δεν είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση....το θεωρείτε αυτονόητο; Κακώς, διότι υπάρχουν πολλοί (ακόμα και μέσα στην ελληνική βουλή) που πιστεύουν ότι στο όνομα των ιερών διδασκαλιών και της ορθόδοξης πίστης έχουν δικαίωμα να ασκούν βία (λεκτική και σωματική) σε βάρος συνανθρώπων μας (ομοφυλόφιλων, μεταναστών, κομουνιστών, γυναικών, κλπ κλπ).
  5. Τα παιδιά, που σύμφωνα με τη γνώμη σας, δεν θα μεγαλώσουν σωστά σε lgbt οικογένειες, γιατί δεν θα έχουν σωστά πρότυπα....τώρα έχουν σωστά πρότυπα;...γι'αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, επειδή η αγία ελληνική χριστιανική οικογένεια έδινε τα σωστά πρότυπα; Η' μήπως είστε γονέας και γνωρίζετε καλύτερα από όλους (!) ποια είναι τα σωστά πρότυπα; Μήπως είστε επιστήμων παιδοψυχολόγος; Τι θα λέγατε αν σας παρουσιάζαμε τις υπέροχες αυτές lgbt οικογένειες που ζουν σήμερα στην Ελλάδα και παλεύουν με νύχια και με δόντια, ώστε τα παιδιά τους να μπορέσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους να απολαύσουν τα ίδια δικαιώματα και την ίδια ασφάλεια, με αυτά που απολαμβάνουν τα παιδιά των ετεροφυλόφιλων οικογενειών, δικαιώματα τα οποία εσείς στερείτε σε αυτά τα παιδιά, επηρεάζοντας αρνητικά με τον λόγο σας το ποίμνιό σας (φοβερίζοντάς το πως θα καεί στην κόλαση, λες και γνωρίζετε ευθύς εξαρχής εσείς το πως και το τι θα κρίνει ο Κύριος...φυσικά το "μην κρίνετε ίνα να μην κριθήτε" ...το ξεχνάμε!....όπως ξεχνάμε ότι πολύ πιο δύσκολα θα δούμε ιερωμένο στον παράδεισο παρά απλούς αμαρτωλούς ανθρώπους....χμμμμ, γιατί άραγε;); Τι γνωρίζετε για τις επιστημονικές μελέτες που βγαίνουν πλέον στο φως και κάνουν λόγο για απόλυτα φυσιολογικά παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε lgbt οικογένειες;
  6. Και τελικά....τι είπε ο Ιησούς για τα lgbtqi άτομα; Μήπως απολύτως ..... ΤΙΠΟΤΑ;;;;;;;



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου