31/8/14

"Προσωπική υπόθεση" η συμβίωση - λάθος πρότυπα η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια!

Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο πρωϊνό ANT1  την κάθετη αντίθεση του κόμματος του με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με βασικό επιχείρημα ότι το νομοσχέδιο "διώκει την ίδια τη λαϊκή πάλη, διώκει την κομμουνιστική ιδεολογία, δεν διώκει μόνο τη φασιστική ιδεολογία ή άλλες ρατσιστικές ιδεολογίες, και το κυριότερο ποινικοποιεί στην πραγματικότητα τη διαφορετική άποψη".




Συγκεκριμένα, οι θέσεις του  κ. Κουτσούμπα για τα lgbt δικαιώματα και το σύμφωνο συμβίωσης είναι οι εξής:

«Εμείς συμφωνούμε να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί, αυτό θεωρούμε ότι είναι προσωπική υπόθεση. Δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση, όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα. Όμως θα πρέπει να διώκονται όσοι συμπεριφέρονται ρατσιστικά όχι μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά σε οποιονδήποτε ανήμπορο ή που έχει μια ιδιαιτερότητα».

Αν και δεν μας προκαλεί κάποια έκπληξη η παραπάνω θέση του κ. Κουτσούμπα και του κόμματός του, ωστόσο αντιδρούμε στην έλλειψη διαλόγου και της διαφορετικής άποψης στον ραδιοτηλεοπτικό χρόνο, με αποτέλεσμα να αγγίζεται το θέμα μόνο επιδερμικά, με απλή αναφορά στις θέσεις του καθενός, χωρίς εποικοδομητική αντιπαράθεση και ανάλυση επιχειρημάτων, πράγμα το οποίο ενδεχομένως να κατέρριπτε ορισμένους μύθους και κάποια αναληθή και ρατσιστικά στερεότυπα στα μάτια της κοινής γνώμης.

Η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό γράφει τα δικά της σχόλια σχετικά με τις παραπάνω θέσειςτου ΚΚΕ...

[..]
Ο ρατσισμός έρχεται να καλύψει την ανάγκη του καπιταλισμού για περισσότερη εκμετάλλευση. Σαν αντιρατσιστές μπορούμε να ανεχόμαστε να υπάρχουν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας; Αν δεν παλεύουμε ανοιχτά και δημόσια για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αντιμετωπίζοντάς τους ειλικρινά  σαν φυσιολογικό τμήμα της κοινωνίας που πρέπει να έχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, τότε ηθελημένα ή μη ρίχνουμε νερό στο μύλο του ρατσισμού. Σαν αντιφασίστες σήμερα μπορούμε να ρίχνουμε νερό στο μύλο των ναζί της ΧΑ, να ανεχόμαστε να μολύνονται τα μυαλά των ανθρώπων με ομοφοβία, απαντώντας με μισόλογα;  Και μπορούμε έτσι να εμπνεύσουμε, να ενεργοποιήσουμε, να τραβήξουμε στον κοινωνικό-ταξικό αγώνα το υποκείμενο της καταπίεσης, τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους;
                                                                    [..]
Και τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε «πρότυπα»; Πώς ακριβώς περνιούνται τα «πρότυπα» στο παιδί; Γιατί σαν επιστήμονες ξέρουμε ότι δεν έχει ανακαλυφθεί το «χρωμόσωμα ομοφυλοφιλίας», ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν κληρονομείται, ότι το 99,99 % των ομοφυλόφιλων παιδιών προέρχεται από ετεροφυλόφιλους γονείς κ.ο.κ.
                                                                   [..]
Η άποψη του ΚΚΕ στο συγκεκριμένο ζήτημα κατά τη γνώμη μας είναι άκρως συντηρητική, κρυπτορατσιστική, αντιεπιστημονική και απαράδεκτη για αριστερό (ή κομμουνιστικό) κόμμα. Αυτή η άποψη πρέπει να αλλάξει τώρα. Ο κόσμος του ΚΚΕ αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του κινήματος αντίστασης. Κι οι κομμουνιστές πρέπει να εκπαιδεύουνε τον κόσμο τους και την εργατική τάξη ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης.
Οι μπολσεβίκοι στην οκτωβριανή επανάσταση του 1917 ήταν οι πρώτοι που αναγνώρισαν τα ίσα δικαιώματα στους γκέι και αποποινικοποίησαν την ομοφυλοφιλία. Η σταλινική άρχουσα τάξη, ακριβώς για τους ίδιους λόγους με το δυτικό καπιταλισμό, τη δεκατία του 1930 επαναπροώθησε το μοντέλο της πυρηνικής οικογένειας και ξαναποινικοποίησε το διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Αυτήν την παράδοση κράτησαν μέχρι και σήμερα ρεύματα της Αριστεράς, που θεωρούν την ομοφυλοφιλία «αστική διαστροφή». Αλλά είναι μια τραγική ομοφοβική παράδοση, από την οποία πρέπει η Αριστερά να απαλλαγεί πλήρως και οριστικά.

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο - σχόλιο εδώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου