16/1/15

#asktsipras:άστα, μην τα ρωτάς!

Μας απογοήτευσε ο κύριος Τσίπρας, όταν κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής του συνέντευξης στις 14/1 μέσω twitter έδειξε ότι το κόμμα του παραμένει δέσμιο της ετεροκανονικότητας που κυριαρχεί στην κοινωνία μας, σκιαγράφοντας το μέλλον που περιμένει τα lgbtqi άτομα αν και εφόσον κερδίσει στις επερχόμενες εκλογές...τα δικαιώματά μας θα παραμένουν στον πάγο, αφού "είναι δύσκολο θέμα"!!!!!

Αυτή ήταν η απάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που θέλει να εμφανίζει ένα περισσότερο κοινωνικό πρόσωπο, που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισονομία και την ισοπολιτεία, προωθώντας τις προοδευτικές αξίες (όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται), πάντα στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας και του Συντάγματος.

Όταν λοιπόν διατυπώθηκε από τους χρήστες του twitter η ερώτηση για το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην παιδοθεσία, τότε ο κύριος Τσίπρας απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, να ξεκαθαρίσει τη θέση του κόμματος και να βάλει στη θέση τους τα πράγματα, ώστε ΟΛΟΙ οι πολίτες να είναι ΙΣΟΙ απέναντι στον νόμο, όπως άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα, απαντώντας πως "είναι είναι ένα δύσκολο θέμα", καθώς και ότι "υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις πάνω σε αυτό, θα θέσουμε το θέμα σε διάλογο..."!!!!! Λες και τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ισονομία είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης!!!!

Το μόνο θετικό (τέλοσπάντων) σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι τουλάχιστον, όπως δήλωσε στη συνέντευξη ο κύριος Τσίπρας, θα θέσει το ζήτημα υπό διάλογο, πράγμα το οποίο (έστω κι έτσι) ξεφεύγει από τη λογική της σιωπής και της ντουλάπας και επανατοποθετεί τα lgbtqi δικαιώματα στο προσκήνιο (και όχι στο παρασκήνιο).

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρη τη διαδικτυακή συνέντευξη. Το σημείο για τα ομόφυλα ζευγάρια ξεκινάει στο 1:13:30.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου