9/10/15

Ειδικό μοναστήρι για θεραπεία των ομοφυλόφιλων καθολικών ιερέων!!

Διαβάζουμε πολλά τελευταία στο διαδίκτυο σχετικά με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τα lgbtqi δικαιώματα, αναφορικά με τα αντιφατικά μηνύματα (άρθρο) που περνά στην κοινή γνώμη για την ομοφυλοφιλία, αυτό όμως που μας ξεπερνά είναι η λογική (ή μάλλον ο παραλογισμός) στην οποία στηρίζονται, προκειμένου να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις και πρόσωπα στο εσωτερικό της.

Αφορμή για αυτό το άρθρο στάθηκε η καθαίρεση του Πολωνού ομοφυλόφιλου ιερέα, ο οποίος αποκάλυψε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό την προηγούμενη εβδομάδα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να προτρέψει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία να αναθεωρήσει τις αναχρονιστικές τις απόψεις περί ομοφυλοφιλίας και να γίνει πιο "gay friendly", μιας και οι χώρες της Ευρώπης σιγά σιγά υιοθετούν την νομική αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών. Παρατηρούμε λοιπόν μία εντελώς διαφορετική συμπεριφορά των Καθολικών απέναντι στους ομοφυλόφιλους ιερείς σε σχέση με τους παιδεραστές ιερείς. Στην δεύτερη περίπτωση, η Εκκλησία κουκουλώνει τα γεγονότα, αποτρέπει ή εμποδίζει το κράτος να αποδώσει δικαιοσύνη και στην χειρότερη αλλάζει πόστο στον ιερέα - βιαστή παιδικών ψυχών, παρά της σοβαρότητας του αμαρτήματος και της ζημιάς που έχει επιφέρει στα θύματά του.

Αντιθέτως, ο ομοφυλόφιλος ιερέας καθαιρείται ή απ'ότι μαθαίνουμε από τον Ιταλικό Τύπο του γίνεται σύσταση να επισκεφθεί ειδικό μοναστήρι που βρίσκεται στις Άλπεις προς "θεραπείαν και σοφροσύνην" και εφόσον χαρακτηρισθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο "αθεράπευτος", γίνεται βούκινο και καθαιρείται! Δηλαδή, για να το αντιληφθούμε καλύτερα....ο παιδεραστής, που κάνει κακό σε αθώα παιδάκια, καλύπτεται από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, παρ' ότι αμαυρώνεται το όνομά της και με την πράξη του δράστη, αλλά και με την κατοπινή συγκάλυψη, ενώ ο ομοφυλόφιλος, θεωρείται τόσο πολύ αμαρτωλός από τους Καθολικούς, παρόλο που δεν κάνει κάποιο κακό ούτε σε ανήλικο ούτε σε ενήλικα, ώστε να εκδιώκεται άμεσα! Λίγο περίεργο δεν είναι; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; 

Φυσικά εμείς δεν εξισώνουμε σε καμία περίπτωση τον ομοφυλόφιλο ιερέα με τον παιδεραστή! Απλώς στη βάση της λογικής (ή του παραλογισμού) περί αμαρτίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, παρατηρούμε μία έντονη ρατσιστική και ομοφοβική διάθεση απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Γιατί τόσο διαφορετική αντιμετώπιση; Τί φοβούνται τόσο πολύ; Μήπως τελικά οι ομοφυλόφιλοι ιερείς χρησιμοποιούνται σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι, προκειμένου να επιδείξει η Εκκλησία το πόσο βαθιά ηθική και άγια είναι, ώστε να μας ρίχνει στάχτη στα μάτια για τα σκάνδαλα παιδεραστίας που την ξεμπροστάζουν; Ή μήπως ακόμα χειρότερα...υπάρχουν μέσα στην Εκκλησία πολλοί "θαυμαστές" της αθώας ψυχής ενός παιδιού και επομένως κουκουλώνουν τα σκάνδαλα από προσωπικό συμφέρον, μην τυχόν και βγουν και τα δικά τους άπλυτα στη φόρα; Άσε που η οικονομική καταστροφή του Βατικανού, αν αποδειχθεί το κουκούλωμα, θα είναι σίγουρη!


Εικασίες κάνουμε. Εσείς τι λέτε για όλα αυτά;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου