30/10/15

Γεγονός η πρώτη επέμβαση gender reassignment στην Ελλάδα!

Διαβάζουμε στο iatropedia.gr για την 1η επέμβαση διόρθωσης φύλου στη χώρα μας, όπου ο υπεύθυνος πλαστικός χειρουργός, ο κύριος Πρόδρομος Παπαϊωάννου, μας ενημερώνει για τις διαδικασίες που απαιτούνται για μία επιτυχή μετάβαση από το ένα φύλο στο άλλο.

Όπως αποκαλύπτει ο γιατρός, οι περιπτώσεις διεμφυλικών ατόμων που επιθυμούν να κάνουν την μετάβαση πληθαίνουν όλο και περισσότερο.

“Αυτή τη στιγμή έχω 10 άτομα που παρακολουθώ και είναι υποψήφιοι για αλλαγή φύλου και επίσης κάθε μήνα έχω 2-3 νέα περιστατικά που ενδιαφέρονται να κάνουν επέμβαση. Σήμερα ξέρουμε ότι 1/10.000 άτομα στον κόσμο θα κάνει αλλαγή φύλου. Τα περισσότερα περιστατικά που παρακολουθώ είναι άντρες που θέλουν να κάνουν αλλαγή φύλου. Οι γυναίκες δεν είναι ενημερωμένες γι' αυτές τις επεμβάσεις. Τον τελευταίο χρόνο έχω κάνει επεμβάσεις μαστεκτομής σε τρεις γυναίκες υποψήφιες για αλλαγή φύλου, γιατί στις γυναίκες ξεκινάμε από το στήθος και μετά γίνεται η ανακατασκευή πέους που είναι κάτι δύσκολο και περίπλοκο
 Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι χάρις την αυξημένη ζήτηση σε συγκεκριμένες επεμβάσεις, αναγκάζεται το ιατρικό προσωπικό και οι φορείς γύρω από αυτό να επικαιροποιήσουν και να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους και την επαφή τους με τα αντίστοιχα επιστημονικά πεδία, καθώς και να ανανεώσουν την ελληνική βιβλιογραφία και ορολογία γύρω από την διεμφυλικότητα, ώστε τόσο τα τρανς άτομα να γίνονται δέκτες σωστής, επαγγελματικής και αξιοπρεπούς αντιμετώπισης, όσο και η ελληνική επιστημονική κοινότητα να αποκαταστήσει το ρατσισμό και την περιθωριοποίηση ενάντια σε αυτούς τους ανθρώπους, είτε γιατί η ίδια με την άγνοια, τη σύγχυση και τις διαστρεβλώσεις τα επέτρεψε είτε γιατί δεν παρενέβη δυναμικά και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να τα αποτρέψει.

Τέλος, να επισημάνουμε την προβολή που είχε το θέμα στον ΣΚΑΪ από την εκπομπή του Μπογδάνου (29 & 30/10/2015), όπου φιλοξενήθηκε ο ίδιος ο κύριος Παπαϊωάννου, σπάζοντας επί της ουσίας τα τηλεοπτικά ταμπού πάνω στα θέματα περί διεμφυλικότητας.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του κυρίου Παπαϊωάννου εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου