6/5/16

Δράση με αφορμή τα βιβλία των οικογενειών Ουράνιο Τόξο





Οι ηθοποιοί Γεράσιμος Μιχελής, Τζούλη Σούμα, Αντώνης Σιγάλας και Παρασκευή Δαμάσκου διάβασαν αποσπάσματα από τα νέα βιβλία των οικογενειών Ουράνιο Τόξο την ίδια ώρα που ο Ιωάννης Αλεξιάδης ζωγράφισε ζωντανά.

- «Μικρές Οικογενειακές Ιστορίες» και απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες. Το αποτελούν τρία διηγήματα ένα που έγραψε ο Αύγουστος Κορτώ και δύο της Στέλλας Μπελιά.

- Το δεύτερο βιβλίο "Η Αλίκη κοιτάζει τον καθρέφτη" (κείμενο Στέλλα Μπελιά, εικονογράφηση Ιωάννης Αλεξιάδης) , απευθύνεται όπως και το προηγούμενο σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολική ηλικίας. Είναι ένα παραμύθι που μιλάει για μια μικρούλα που βρίσκει την αγάπη την χαρά και την ασφάλεια, βρίσκει δηλαδή την οικογένειά της σε ένα ζευγάρι gay ανδρών που την αγαπούν «άνευ όρων».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ OUTVIEW στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας στις 24 Απριλίου 2016, παράλληλα με την προβολή του βραζιλιάνικου ντοκιμαντέρ "Em defesa da família / In defence for the family".

Τα βιβλία των οικογενειών Ουράνιο Τόξο είναι πρωτότυπα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας που περιλαμβάνουν lgbtqi+ χαρακτήρες στους ήρωες τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
http://ouraniotoksofamilies.blogspot....
https://www.youtube.com/watch?v=uW6s2...

Πηγή: Epoca Libera



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου