14/5/16

Lgbtqi Εκδηλώσεις: Βία και διακρίσεις εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+Νεολαίας - [17/5]

H Colour Youth σας προσκαλεί στον εκδήλωση του Έργου «Πες το σ’ εμάς» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας (17/05) με θέμα «Βία και διακρίσεις εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+Νεολαίας: ο ρόλος της Πολιτείας» .

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 17:00 έως 21:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), οδός Ακαδημίας 20, Αθήνα. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Ανεξάρτητων Αρχών, της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και άλλα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.


Η αίθουσα είναι μια ευγενική χορηγία της ΕΣΗΕΑ και το Έργο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society Foundations). Σκοπός του Έργου είναι:
η συγκέντρωση και καταγραφή περιστατικών βίας ή/και διακρίσεων, λόγω ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού, από θύματα αλλά και μάρτυρες των περιστατικών αυτών
η δωρεάν παροχή ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης προς τα θύματα των περιστατικών ή/και των διακρίσεων αυτών, από εξειδικευμένους επαγγελματίες
η εκπαίδευση μελών, επαγγελματικών στελεχών ή/και εθελοντών Οργανώσεων υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών
η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων αλλά και γενικότερα της κοινής γνώμης για το φαινόμενο της ομοφοβίας/τρανσφοβίας/αμφιφοβίας.

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ανάδειξη του φαινομένου της βίας και των διακρίσεων – λόγω ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού - κατά των νέων, στη σύγχρονη Ελλάδα. Επιπλέον, αποσκοπεί στην προαγωγή ενός διαλόγου μεταξύ εκπρόσωπων της κοινωνίας των πολιτών και της ελληνικής Πολιτείας που εμπεριέχει δύο θεματικούς άξονες: Πρώτον, το ρόλο των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των άτυπων ομάδων πολιτών και του οργανωμένου κράτους, στην αντιμετώπιση της βίας και των διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, με έμφαση στους νέους. Δεύτερον, τις πολιτικές που προτείνονται, με βάση την ελληνική, ευρωπαϊκή αλλά και ευρύτερη διεθνή εμπειρία, στην κατεύθυνση της πρόληψης και της καταπολέμησης της βίας και των διακρίσεων κατά των νέων ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων και στην διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και ισονομίας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε ανθρώπους με αναπηρία και θα υπάρχει διερμηνεία στην ΕΝΓ.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα της εκδήλωσης:







Facebook event: www.facebook.com/events/1130281877014349/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου