26/5/16

ΣΥΔ: Trans* Asylum Guide

Από αυτόν τον ιστότοπο έχουμε υπερθεματίσει την δραστηριότητα και την σημασία του ρόλου των lgbtqi+ οργανώσεων στον αγώνα για ισονομία και για κοινωνική αφύπνιση. Αυτή την φορά, θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στον ΣΥΔ, ο οποίος συμβάλει τα μέγιστα στην προστασία των τρανς προσφύγων και μεταναστών.

Πληροφορούμαστε λοιπόν, ότι έχει δημιουργήσει τρίπτυχο φυλλάδιο σε τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και αραβικά) για τα δικαιώματα των τρανς προσφύγων και γενικότερα για την ενημέρωση των αιτούντων διεθνούς προστασίας ασύλου για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και κυρίως ταυτότητας και έκφραση φύλου, με τίτλο: «Trans* Asylum Guide» και υπότιτλο: «A short guide for transgender and LGBTI asylum seekers».



Αθήνα, 26 Μαΐου 2016
LOGOTYPO GTSA αντίγραφο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
TRANS ASYLUM LEAFLET2 αντίγραφο
Θέμα: «Τρίπτυχο – τρίγλωσσο φυλλάδιο του ΣΥΔ για τα δικαιώματα των LGBTI προσφύγων».


Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό Σωματείο εθελοντικού χαρακτήρα για την προστασία των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας, με την παρούσα ανακοίνωση, ενημερώνει σχετικά με την ανάπτυξη τρίπτυχου φυλλαδίου για τα δικαιώματα των τρανς προσφύγων και γενικότερα για την ενημέρωση των αιτούντων διεθνούς προστασίας ασύλου για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και κυρίως ταυτότητας και έκφραση φύλου, με τίτλο: «Trans* Asylum Guide» και υπότιτλο: «A short guide for transgender and LGBTI asylum seekers».

Το τρίπτυχο αυτό φυλλάδιο είναι σε τρεις γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά και αραβικά, και θα διατίθεται σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις με δράση σε θέματα προστασίας προσφύγων και αφορά τα δικαιώματα των αιτούντων διεθνούς προστασίας λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και κυρίως ταυτότητας φύλου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Περιέχει: α) το απόσπασμα από το Π.Δ. 141/2013, άρθρο 10, παράγραφος δii, το οποίο στους λόγους δίωξης και επομένως τους λόγους παροχής διεθνούς προστασίας συμπεριλαμβάνει τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, και, β) τις οδηγίες του Συνηγόρου του Πολίτη αναφορικά με την ταυτότητα φύλου.
Σκοπό έχει την καλή ενημέρωση των αιτούντων διεθνούς προστασίας ασύλου για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και κυρίως ταυτότητας και έκφρασης φύλου, και βρίσκεται στην κατεύθυνση ανάληψης πρωτοβουλιών για την καλή ενημέρωση και γνώση των ισχυουσών νομοθεσιών και καλών πρακτικών που αφορούν θέματα ταυτότητας φύλου, όπως της πρόσφατης έκδοσης του ΣΥΔ: «Είμαι τρανς – ξέρω τα δικαιώματά μου» που εκδόθηκε στις αρχές Μαΐου και έγραψε η Πρόεδρος του Σωματείου μας, Μαρίνα Γαλανού[1].

Μπορείτε να το δείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο: Trans* Asylum Leaflet.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, βρίσκεται πάντα στο πλευρό των αιτούντων διεθνούς προστασίας για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και κυρίως ταυτότητας και έκφρασης φύλου, έχουμε ήδη συστήσει ειδική γραμματεία αλληλεγγύης σε θέματα LGBTI ασύλου υπό την εποπτεία και παράσταση της οποίας και με τη νομική υποστήριξη δικηγόρου που συνεργάζεται μαζί μας, υποστηρίζονται έμπρακτα 13 περιπτώσεις αιτούντων ασύλου, ενώ σε δελτίο τύπου μας από τις 23 Μαρτίου 2016, έχουμε εκφράσει τις έντονες ανησυχίες μας για του LGBTI πρόσφυγες την χώρα μας[2].

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.)
Συγγρού 29, 1ος όροφος, Αθήνα, ΤΚ 11743

[2] Δελτίο Τύπου 23.3.2016: «Το ΣΥΔ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τους LGBTI πρόσφυγες στη χώρα μας» https://transgendersupportassociation.wordpress.com/2016/03/23/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%B4-%CE%B5%CE%BA%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF/


#transequality / #lgbtqi / #TransAsylum / #transgender



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου