18/5/16

Ανάρτηση έκπληξη του Δ. Καμμένου για το IDAHOBIT!

Θυμάστε τον Δημήτρη Καμμένο, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, για τον οποίο είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων για τα ομοφοβικά του σχόλια, για τα οποία και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών, που μόλις είχε αναλάβει; Αν όχι διαβάστε το σχετικό μας άρθρο εδώ.

Φαίνεται λοιπόν πως έπαθε και έμαθε...εξού και η ανακοίνωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας!



« ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΟΒΙΑΣ »
“Η χθεσινή μέρα, 17η Μαϊου, έχει καθιερωθεί ως διεθνής ημέρα κατά της ομοφοβίας. Ομοφοβία ορίζεται η αποστροφή ή οι διακρίσεις σε βάρος της LGBT κοινότητας. Στις 19 Μαΐου 1990, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έπαψε να θεωρεί ψυχική ασθένεια την ομοφυλοφιλία, καθιερώνοντας τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Στις 19 Ιανουαρίου 2006, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε, με συντριπτική πλειοψηφία, το συμβολισμό της ημέρας αυτής και με ψήφισμά του κάλεσε τις Ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν δράση προκειμένου να εξαλειφθούν οι διακρίσεις λόγω ομοερωτικού προσανατολισμού. Η ομοφοβία μπορεί να περιλαμβάνει μίσος, εχθρότητα ή αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων ανθρώπων, που οδηγεί σε μισαλλοδοξία. Συχνά φτάνει σε επικίνδυνα σημεία, λεκτική βία, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, ακόμα και φόνους, παρά τους αγώνες που έχουν δοθεί για την ίση μεταχείριση των ανθρώπων. Είναι καιρός, αφού δεν έχει γίνει τόσα χρόνια, να δημιουργήσουμε ένα οικοδόμημα που σέβεται όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού και τους παρέχει ίσα δικαιώματα. Αρκετό αίμα έχει χυθεί στο όνομα όλων των παραπάνω.”
Τρίβετε τα ματάκια σας; Δεν το πιστεύετε; Σημασία δεν έχει αν το πιστεύετε ή όχι, αν πράγματι άλλαξε δραματικά τρόπο σκέψης ή αν το κάνει για να καλοπιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, μπας και καθίσει σε καμιά καρεκλίτσα ως μετανιωμένο και καλό παιδί πλέον. Σημασία έχει ότι η φωνή μας έχει βάρος και επηρεάζει πολιτικά τα γεγονότα και την πολιτική ατζέντα της χώρας μας. Σημασία έχει ότι οι ακρότητες, η λεκτική βία και ο ρατσισμός δεν μπορεί να εκπροσωπείται από δημοκρατικές κυβερνήσεις και αυτό πλέον είναι πέρα για πέρα κατανοητό!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου