18/12/12

1528 Γραμμή Υποστήριξης

Χάρις την ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη εξυπηρέτησης ανθρώπων που είτε δεν μπορούν να διαχειριστούν ζητήματα γύρω από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και/ή την ταυτότητα φύλου είτε χρειάζονται βοήθεια, προκειμένου να στηρίξουν με τον κατάλληλο τρόπο ΛΟΑΤ άτομα, τα οποία δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή την πολύτιμη βοήθεια, η γραμμή 1528 είναι εδώ ως σύμμαχος με τον πλέον αποτελεσματικότερο τρόπο.



Η Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης 1528, η οποία λειτουργεί από την Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου, διαθέτοντας ειδικούς ψυχολόγους και συμβούλους ψυχικής υγείας στο πλευρό όσων τη χρειάζονται.

Επιπλέον, μέσω της ιστοσελίδας 1528helpline.org, μπορεί κανείς να ενημερωθεί γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν την LGBT κοινότητα, τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες, καθώς και τις μεθόδους που επέλεξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να προστατέψει τα LGBT άτομα από τις διακρίσεις που υφίστανται σε καθημερινή βάση όχι μόνο από τους συμπολίτες τους, αλλά και από τους ίδιους τους θεσμούς της Πολιτείας στη χώρα τους.


Αν η ομοφοβία στην οικογένεια, στο σχολείο ή/και στην εργασία έχει γίνει ο καθημερινός σου εφιάλτης, πάρε τηλέφωνο στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 1528.


Αν είσαι γονιός και το παιδί σου συμπεριφέρεται διαφορετικά σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του και δεν ξέρεις πως να το βοηθήσεις, τηλεφώνησε στο 1528.



Αν είσαι δάσκαλος και γνωρίζεις μαθητές/μαθήτριες που βιώνουν την κοινωνική περιθωριοποίηση ή/και παρουσιάζουν έντονα ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους και δεν γνωρίζεις πως να τα στηρίξεις, τηλεφώνησε στο 1528 και μάθε τι μπορείς να κάνεις.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου