12/12/12

"HOW TO SURVIVE A PLAGUE"




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1 Δεκεμβρίου), το ATHENS PRIDE προσκαλεί την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, την LGBT κοινότητα και όχι μόνο, προκειμένου να παρακολουθήσει σε πρώτη ευρωπαϊκή προβολή τη νέα συγκλονιστική αμερικανική ταινία - ντοκιμαντέρ "HOW TO SURVIVE A PLAGUE", στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16).



Η συγκεκριμένη ταινία εξιστορεί την ιστορική επιτυχία γενναίων νεαρών ανδρών και γυναικών, ο οποίοι κατάφεραν να επιβραδύνουν την εξάπλωση του AIDS, απαιτώντας την προσοχή μιας φοβισμένης κοινωνίας, της οποίας η άγνοια και η αδιαφορία είχε μετατρέψει τον υιό του HIV σε θανατική καταδίκη. Η επιτυχία αυτής της ομάδας ακτιβιστών έγκειται στο γεγονός ότι πίεσε τα κατάλληλα κέντρα λήψης αποφάσεων τόσο στους κύκλους της φαρμακευτικής βιομηχανίας όσο και την ίδια την Κυβέρνηση, δίνοντας ώθηση στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων και θεραπειών, καθώς και στη διανομή τους στα φαρμακεία σε χρόνο ρεκόρ. Η επίμονες προσπάθειές τους έσωσαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, βάζοντας τέλος στην πιο σκοτεινή περίοδο της "πανούκλας" στις ΗΠΑ. Η συναρπαστική ιστορία της ενεργής δράσης και του ακτιβισμού τους αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις μελλοντικές γενιές και οδικό χάρτη για την κοινωνική αλλαγή. Είναι ένα «κάλεσμα στα όπλα». Είναι ο τρόπος που αλλάζεις τον κόσμο!

Θα ακολουθήσει ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τον συγγραφέα και ακτιβιστή Jim Eigo, ένας ηρωικός «plague survivor» από τη Νέα Υόρκη, την Andrea Gilbert (Athens Pride), τον Νίκο Δέδε (Θετική Φωνή www.positivevoice.gr) και τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο (Συντονιστής των HIV/AIDS ΜΚΟ στο Υπ. Υγείας).

ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ 18.00 ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Μετρό Πανεπιστήμιο
ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ
Ταυτόχρονη ελληνική-αγγλική μετάφραση και νοηματική. Πρόσβαση ΑμεΑ
Επικοινωνία: Andrea Gilbert, 69 7418738 & για συνεντεύξεις με τον κ. Eigo

Με την υποστήριξη της Θετικής Φωνής (www.positivevoice.gr)

Πηγή: Athens Pride

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου