30/12/12

Μηνύματα χριστιανοσύνης από τον Πάπα


Ύστερα από τα ομοφοβικά σχόλια του Πάπα ως προς τις LGBT οικογένειες και τα δικαιώματά τους, χιλιάδες Ολλανδοί έσπευσαν να διαγράψουν τον εαυτό τους από τις λίστες της Καθολικής Εκκλησίας, αναγνωρίζοντας πλέον τα μηνύματα μίσους του απόλυτου εκπροσώπου της ως μη αποδεκτά στα πλαίσια της αγάπης που δίδαξε ο Χριστός.



Λίγες μέρες πριν, κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής για Παγκόσμια Ειρήνη, ο Πάπας δήλωσε πως οι γάμοι μεταξύ των gay αποτελούν κίνδυνο για την ίδια τη δικαιοσύνη και την ειρήνη, διότι απειλούν την «φυσιολογική» δομή του γάμου ως ένωση ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν άνδρα, υπονομεύοντας τις θεμελιώδεις ετεροφυλοφιλικές αξίες της κοινωνίας. Επιπλέον, την ημέρα των Χριστουγέννων, ημέρα αγάπης για τους Χριστιανούς, ο Πάπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στους ομοφυλόφιλους, χαρακτηρίζοντάς τους ως «ντροπή» στα μάτια του Θεού, αφού παραποιούν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, αρνούμενοι τη φύση και το σώμα που τους έδωσε ο ίδιος, ενώ υποστήριξε πως τα ομόφυλα ζευγάρια μειώνουν την αξιοπρέπεια των παιδιών τους.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσαν τα παραπάνω σχόλια του Πάπα ήταν άμεσες και δυναμικές. Φυσικά, όλες οι LGBT οργανώσεις εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους οργανώνοντας πορείες διαμαρτυρίας στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης, όμως κάποιοι προχώρησαν το θέμα λίγο περισσότερο, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός Tom Roes δημιούργησε έναν ιστότοπο (http://ontdopen.nl/) όπου μπορεί κανείς να βρει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να καταργήσει την εγγραφή του ως μέλος της Καθολικής Εκκλησίας. Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα “Irish Times” ότι οι επισκεψιμότητα του συγκεκριμένου ιστότοπου αυξήθηκε από 10 την ημέρα σε 10.000, ύστερα από τα αρνητικά σχόλια του Πάπα.


Επίσης, στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου ανέβηκε επίσημο αίτημα να χαρακτηριστεί η Καθολική Εκκλησία και ως «Ομάδα Μίσους» (Hate Group), όπου 1.148 Αμερικανοί ήδη έχουν υπογράψει, με τελικό στόχο τις 25.000 υπογραφές μέχρι τις 24 Ιανουαρίου του 2013.



"WE PETITION THE OBAMA ADMINISTRATION TO:
Officially recognize the Roman Catholic Church as a hate group.
In his annual Christmas address to the College of Cardinals, Pope Benedict XVI, the global leader of the Roman Catholic Church, demeaned and belittled homosexual people around the world. Using hateful language and discriminatory remarks, the Pope painted a portrait in which gay people are second-class global citizens. Pope Benedict said that gay people starting families are threatening to society, and that gay parents objectify and take away the dignity of children. The Pope also implied that gay families are sub-human, as they are not dignified in the eyes of God.

Upon these remarks, the Roman Catholic Church fits the definition of a hate group as defined by both the Southern Poverty Law Center and the Anti-Defamation League."

Βέβαια, όλες οι παραπάνω αντιδράσεις δεν φαίνεται να κάμπτουν την ομοφοβική στάση του Πάπα, ο οποίος φωτογραφήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης στις 13 του Δεκέμβρη να ευλογεί την Rebecca Kadaga, μέλος της Βουλής της Ουγκάντα και υπεύθυνη για την εισαγωγή του γνωστού νόμου που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία και απειλεί χιλιάδες πολίτες της χώρας με πολυετή φυλάκιση και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και με θάνατο.



Πηγή: www.pinknews.co.uk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου