1/3/13

Δήλωση Athens Pride κατά αφίσας!

Το Proud Press αναδημοσιεύει τη δήλωση του Athens Pride σχετικά με προκλητικό περιεχόμενο αφίσας που κυκλοφορεί στην Αθήνα.


Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
18 Δεριγνύ
10434 Αθήνα



ΔΗΛΩΣΗ
25/02/2013

Στην Αθήνα κυκλοφορεί αφίσα διαφημίζοντας τη φιλοκερδή παράσταση ενός γνωστού τραγουδιστή. Η αφίσα έχει κεντρικό γραφιστικό μοτίβο το Αστέρι του Δαβίδ σε συνδυασμό με την σβάστικα.

Οποιαδήποτε σύνδεση κάποιου συμβόλου με τη χιτλερική σβάστικα αποτελεί σχετικοποίηση της βαρβαρότητας των όσων έγιναν στο 3ο Ράιχ, τα οποία παραμένουν η σκοτεινότερη σελίδα της ανθρώπινης ιστορίας, μη συγκρίσιμα με κανένα άλλο έκτροπο κι έγκλημα.

Ο συνδυασμός της σβάστικας με το Αστέρι του Δαβίδ, το ιερό σύμβολο των Εβραίων, υποδηλώνει αμάθεια, βεβήλωση της θρησκείας καθώς και της Ιστορίας των Εβραίων και οφείλει να επισύρει την καταδίκη κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενου ανθρώπου.

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride δηλώνει τον αποτροπιασμό του για τον εν λόγω τραγουδιστή, ειδικά γιατί τον φιλοξένησε στη σκηνή του σε παρελθούσα εκδήλωση. Ρατσίστριες και ρατσιστές δεν έχουν απολύτως καμία θέση στο Φεστιβάλ μας.

Andrea Gilbert
Εκπρόσωπος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου