27/3/13

Επιδημία από ομοφοβικές διαφημίσεις!

Διαστάσεις επιδημίας έχει πλέον πάρει η ομοφοβία στα διαφημιστικά τηλεοπτικά σποτ, ενώ το ΕΣΡ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...όπου το διακύβευμα περί προστασίας της αξιοπρέπειας   του ανθρώπου και εξασφάλισης της ποιοτικής στάθμης των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων προφανώς κατέληξε κομφετί στο τελευταίο μασκέ πάρτι του Τριωδίου.


Στο εν λόγω διαφημιστικό βίντεο της εταιρείας AirFastTickets, ένας νεαρός, κάνονοντας οτοστόπ για το Τορίνο, επιβιβάζεται σε φορτηγό με ομοφυλόφιλο οδηγό, ο οποίος του στέλνει φιλάκια και λέει όλο νόημα ότι θα κάνει πρώτα μία στάση στην ... Καβάλα!





Το γεγονός ότι για άλλη μια φορά οι ομοφυλόφιλοι παρουσιάζονται ως οι "τελειωμένες" καρικατούρες της ελληνικής ασφάλτου, προφανώς προδίδει τις απέλπιδες προσπάθειες ορισμένων εταιρειών να εκβιάσουν και το τελευταίο ψήγμα χαμόγελου που έχει απομείνει στον Έλληνα πολίτη, επιβεβαιώνοντας φυσικά τόσο την κακογουστιά όσο και την παντελή έλλειψη χιούμορ των δημιουργών της διαφήμισης. Διότι βέβαια δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως αδιαφορούν για τα ομοφοβικά και ρατσιστικά μηνύματα που περνούν μέσω της τηλεοπτικής οθόνης και που διαχέονται στην ελληνική κοινωνία με ταχύτητα φωτός, επικροτώντας και στην ουσία ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις φασιστικές ιδεολογίες και πρακτικές ορισμένων ομάδων που έχουν εμφανιστεί ως σημεία των καιρών.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο περιοδικό Antivirus, η εν λόγω εταιρεία ζήτησε συγνώμη για την προσβλητική της αυτή διαφήμιση, ωστόσο το τηλεοπτικό σποτ εξακολουθεί να προβάλλεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα!

Υπογράψτε και εσείς το αίτημα να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διαφήμιση τόσο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και από το διαδίκτυο!






1 σχόλιο: