26/3/13

Έρευνα Αμερικανών Παιδιάτρων: Εξίσου φυσιολογικά τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών!

Ο Αμερικανικός Σύλλογος Παιδιατρικής δημοσίευσε πριν από λίγες μέρες μία ενδελεχή έρευνα, βασισμένη σε στοιχεία 30 χρόνων, η οποία υποστηρίζει πως τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών μεγαλώνουν εξίσου φυσιολογικά με αυτά των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.




Μάλιστα, η έρευνα αναφέρει ότι τελικά αυτό που έχει σημασία για ένα παιδί είναι η ποιότητα της σχέσης ανάμεσα σε αυτό και τους γονείς του και όχι το φύλο των γονιών του.


Επιπλέον, οι παιδίατροι επιχειρηματολογούν υπέρ του δικαιώματος των gay ζευγαριών να παντρεύονται, μιας και ο γάμος ως θεσμός παρέχει στα παιδιά την ασφάλεια και τη σταθερότητα που χρειάζονται, προκειμένου να αναπτυχθούν σωστά, ενώ επίσης ενισχύει τους δεσμούς και τις σχέσεις των μελών της οικογένειας, προάγοντας την υγεία και την ευημερία τόσο των παιδιών όσο και των γονέων τους.


























Σύμφωνα με τους παιδίατρους, περίπου 2 εκ. παιδιά στην Αμερική, ηλικίας μικρότερης των 18, μεγαλώνουν σε οικογένειες με τουλάχιστον ένα ομοφυλόφιλο γονέα.


Οι παιδίατροι ακόμα και πριν από το 2000 είχαν στα χέρια τους στοιχεία, τα οποία αναδείκνυαν το βασικό συμπέρασμά αυτής της έρευνας... ότι δηλαδή το φύλο των γονιών δεν επηρεάζει την συμπεριφορά των παιδιών, ούτε την διαδικασία προσαρμογής τους στις κοινωνικές επιταγές. Αντίθετα, η αίσθηση του κοινωνικού στίγματος, η επιβολή της ετεροκανονικότητας και του προτύπου της "παραδοσιακής" οικογένειας επηρεάζει σημαντικά τη πορεία της κοινωνικοποίησής τους.



Η έκθεση δημοσιοποιείται την ώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επανεξετάζει τον νόμο "DOMA", ο οποίος ορίζει τον γάμο μόνο ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν άνδρα, κι επομένως δεν επιτρέπει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίζει τους γκέι γάμους.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα εδώ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου