6/4/14

Νονά έγινε χτες η Πρόεδρος της Αργεντινής!

Νονά έγινε χτες η Πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ, βαφτίζοντας ένα βρέφος, του οποίου οι γονείς είναι είναι ομόφυλο ζευγάρι. Παρόλο που η Καθολική Εκκλησία τάσσεται εναντίον του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, η τελετή τελέστηκε από τον καθολικό ιερέα Κάρλος Βάρας στον Καθεδρικό Ναό της Κόρδοβα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής, υπό το βλέμμα των γονιών της, της Καρίνα Βιλαροέλ και της Σολιντάντ Ορτίζ.

«Ο πατέρας Βάρας μας είπε ότι περίμενε ένα τέτοιο ζευγάρι σαν κι εμάς, ομοφυλόφιλο και έτσι ήρθαμε και μας αποδέχτηκε», δήλωσε το Σάββατο η Βιλαροέλ.




Η Αργεντινή υπήρξε πρωτοπόρος στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ιδιαίτερα από το 2010 και μετά, οπότε και νομιμοποιήθηκε ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Ο πάπας Φραγκίσκος έχει δηλώσει ότι όλα τα παιδιά μπορούν να βαπτιστούν, ωστόσο η επίσημη θέση της Εκκλησίας δεν έχει αλλάξει. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, δεν έχει γίνει σαφές εάν το Βατικανό είχε δώσει την έγκριση για τη συγκεκριμένη βάπτιση.

«Παρόλο που η σύζυγός μου και εγώ δεν είμαστε Καθολικοί, πιστεύουμε ότι άξιζε στην κόρη μας να βαπτιστεί», δήλωσε η Βιλαροέλ στην τοπική εφημερίδα La Nacion.

«Ζητήσαμε από την Πρόεδρο να γίνει η νονά της Ούμα, επειδή αυτός είναι ένας τρόπος να ευχαριστήσουμε τόσο αυτή όσο και τον πρώην Πρόεδρο Νέστορ Κίρσνερ για αυτή τη νομοθεσία που έδωσε δικαιώματα σε όλα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια».

Ωστόσο, η Φερνάντεζ δεν παρέστη αυτοπροσώπως στην τελετή, αντ’ αυτού έστειλε ένα εκπρόσωπό της (βαφτίσια δια εκπροσώπου δηλαδή!).

Επομένως, πλέον θα ευχόμαστε να γίνει....της Αργεντινής!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου