15/10/14

Η ζούγκλα της βίας

Με αφορμή την παρουσίαση της ταινίας "XENiA" την Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας, έγινε μια πού ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στην ομοφοβία/τρανσφοβία και ξενοφοβία, έτσι όπως τη βίωσαν τόσο οι ήρωες του έργου όσο και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Πάνος Κούτρας, μιας και από μικρό παιδί "έσερνε" μαζί του την "ρετσινιά" του ομοφυλόφιλου.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και ίσως ανακαλύψετε ότι δεν είστε οι μόνοι που παρενοχλείστε, καταπιέζεστε και βιώνετε ρατσιστικές και σεξιστικές διακρίσεις/επιθέσεις εις βάρος της αξιοπρέπειάς σας, της επαγγελματικής και προσωπικής σας ζωής, της ποιότητας της καθημερινότητάς σας.





Το φαινόμενο είναι γενικό και τρέφεται κυρίως από την έλλειψη παιδείας. Είναι ο βασικός κανόνας του ισχυρού αυτός που επικρατεί σε μία ζούγκλα και ελπίζουμε να μην αμφιβάλλετε ότι ζούμε σε ζούγκλα! Έτσι μας θέλουν, να τρογώμαστε μεταξύ μας, να αυτοκαταστρεφόμαστε, να βιώνουμε συνεχώς το φόβο, την απόγνωση, τη βία...μόνοι, όχι σε "αγέλη", μην τυχόν και ισχυροποιήσουμε τη θέση μας και ανακαλύψουμε ότι τελικά δεν έχουμε τους έχουμε και τόσο ανάγκη...

Πηηή: olkegr.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου