24/10/14

Ιταλία: διπλή αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών;

Κάτι περίεργο συμβαίνει στην Ιταλία και λέμε περίεργο, διότι δεν είμαστε συνηθισμένοι στην pro-lgbt συμπεριφορά της γείτονος χώρας. Διαβάζουμε πως η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει τη σχέση των ομόφυλων ζευγαριών, υιοθετώντας μάλιστα το αντίστοιχο γερμανικό νομικό καθεστώς. Ο ιταλικός Τύπος σχολιάζει ότι η συγκεκριμένη πρόταση πρόκειται να λάβει αβασάνιστα το «ΟΚ» από το υπουργικό συμβούλιο πριν από το τέλος του Οκτωβρίου, ενώ μέσα στο κοινοβούλιο αναμένεται να εκφρασθούν υπέρ το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο!!!!!

Βέβαια, προκειμένου να συναινέσει στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο η πλειοψηφία των Ιταλών Βουλευτών, δεν θα γίνεται αναφορά στην λέξη «γάμος» και δεν θα επιτρέπεται η υιοθεσία παιδιών από μέρους των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, εκτός και αν ο ένας από τους δυο συντρόφους έχει αποκτήσει ήδη παιδί από προηγούμενη σχέση του.

Διαβάζουμε επίσης ότι μέσω του νέου Πάπα προωθείται ο επαναπροσδιορισμός (!) της άποψης της Καθολικής Εκκλησίας γύρω από το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, αφού όπως δήλωσε ο καρδινάλιος Πήτερ Έρντο...
"Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δώρα να προσφέρουν στη χριστιανική κοινότητα...[..]...Είμαστε σε θέση να καλωσορίσουμε αυτούς τους ανθρώπους, δίνοντάς τους έναν αδελφικό χώρο στις κοινότητές μας; ...[..]... Συχνά θέλουν να συναντήσουν μια εκκλησία που θα τους καλωσορίσει. Είναι οι κοινότητές μας σε θέση να το παράσχουν αυτό, λαμβάνοντας υπ' όψιν το σεξουαλικό τους προσανατολισμό, χωρίς να εκθέτουν το καθολικό δόγμα σε θέματα γάμου και οικογένειας;"

Το Βατικανό, πάντως, αναμένεται να διατυμπανίσει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τα θεμέλια της καθολικής πίστης, θέλοντας έτσι να αποφύγει τη δυσαρέσκεια που θα υπάρξει ανάμεσα στα πιο συντηρητικά κομμάτια του καθολικού ποιμνίου.

Εμείς πάλι αναρρωτιόμαστε....τότε γιατί τέτοιος κακός χαμός και πορείες διαμαρτυρίας υπό την προτροπή της Καθολικής Εκκλησίας κατά της νομικής αναγνώρισης των ομόφυλων ζευγαριών στην Ευρώπη (διαβάστε το άρθρο μας "Διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά των gay γάμων!"); Θέατρο έπαιζαν οι ηγέτες της Εκκλησίας όταν μιλούσαν για καταβαράθρωση των θεμελίων της οικογένειας και της κοινωνίας; Πώς άλλαξαν όλοι αυτοί άποψη από τη μια στιγμή στην άλλη; Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι ήταν επιτακτική η ανάγκη να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο σε σχέση με ένα από τα πιο βαρύγδουπα οικονομικά σκάνδαλα που ξεσπούσε εκείνη την περίοδο μέσα στην "Αγία" (μόνο κατ' ευφημισμό) Τράπεζα του Βατικανού, όπου ξεπλένονταν τρις, βαλίτσες με λεφτά άλλαζαν χέρια και σίγουρα μόνο ο Θεός ξέρει που κατέληγαν!!!

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, στη "Σύνοδο της Καθολικής Εκκλησίας για την οικογένεια" η πρόταση για τη συμμετοχή των ομοφυλόφιλων ζευγαριών στη ζωή της Εκκλησίας, παρά την θετική, γενικότερη διάθεση, δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία των δυο τρίτων. Κάτι που σημαίνει ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν, πιθανότατα, σε έναν χρόνο από τώρα, κατά την τακτική σύνοδο των καθολικών επισκόπων. 

Ωστόσο, υπερτονίστηκε ότι... «κανένας άνθρωπος δεν θα πρέπει, στο εξής, να νιώθει αποκλεισμένος...[..]...Η Εκκλησία πρέπει να παρουσιάζεται σαν ένα σπίτι με την πόρτα της υποδοχής πάντα ανοικτή, χωρίς να απομονώνεται και να αποκλείεται κανείς».

Το Proud Press θα παρακολουθεί την υπόθεση στη γείτονα χώρα και θα σας ενημερώνει με ό,τι νεότερο προκύψει.



 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου