8/10/14

Φοίβος Δεληβοριάς: Θα 'θελα να ΄μαι "πούστρα"!!!

Πιάστηκε η αναπνοή μας αυτές τις μέρες, διαβάζοντας για τον ξυλοδαρμό της 17χρονης στον σταθμό του τραίνου στο Θησείο. Είναι μήνες τώρα που γράφουμε για το πως λειτουργεί το σύστημα, τρομοκρατώντας τον κόσμο με παραπληροφόρηση περί παιδοφιλίας και κτηνοβασίας, ώσπου η διάχυση του φόβου γίνεται πηχτό σκοτάδι στην καρδιά και στο μυαλό τους, οπλίζει τα χέρια και το στόμα τους και ορμά με βία ενάντια σε κάθε λογική, σε κάθε ανθρώπινη υπόσταση...σε κάθε πανανθρώπινο αξίωμα....ενάντια στη ζωή και την ελευθερία ΟΛΩΝ μας...ετεροφυλόφιλων και μη, "διαφορετικών" και "νοικοκυραίων", μαύρων, άσπρων, κίτρινων, χριστιανών, μουσουλμάνων, άθεων...η λίστα είναι ατελείωτη!

Σε περίπτωση που δεν έχετε πάρει είδηση τι συνέβη, σας παραθέτουμε παρακάτω την ανάρτηση στο facebook της κοπέλας πού ξυλοκοπήθηκε από εξαγριωμένο "κύριο", εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν αγκαλιά με μια άλλη κοπέλα...


Αρχικώς, πέρα από τον γενικό χαμό που ξέσπασε στα κοινωνικά δίκτυα, τις κοινοποιήσεις και τις αναδημοσιεύσεις, μας δημιουργήθηκε μία μικρή σύγχυση, διότι οι πληροφορίες που δίνονταν ήταν αρκετά περιορισμένες, ενώ οι απορίες που μας δημιουργήθηκαν ήταν άπειρες!


"Μα καλά...δεν αντέδρασε κανείς από τους παρευρισκόμενους;"
"Τι σόι άνθρωπος είναι αυτός ο οποίος χτυπάει ανήλικα κορίτσια;"
" Η Αστυνομία που ήταν; Έστω το προσωπικό ασφαλείας του σταθμού;"
" Θα κινηθεί η κοπέλα νομικά ή για άλλη μια φορά θα υπάρξει σιωπή;"

Ευτυχώς, η δημοσιογράφος του VICE, Μαρία Λούκα, κατάφερε να βρει την 17χρονη και να λύσει το μυστήριο που υπήρχε γύρω από το ομοφοβικό περιστατικό, παίρνοντάς της μία αρκετά κατατοπιστική συνέντευξη...

Πως αντέδρασε ο κόσμος που ήταν παρών την ώρα που δέχτηκες την επίθεση;
 Ο κόσμος φάνηκε να με υποστηρίζει και κράτησε αρνητική στάση απέναντι στον κύριο.
Αναφέρεις ότι έφτασε η Αστυνομία πάνω στο συμβάν, τι ισχυρίστηκε ο ίδιος στην Αστυνομία και πως το αντιμετώπισε η ίδια η Αστυνομία; Θα κινηθείς νομικά εναντίον του δράστη;

Η αστυνομία ήρθε αφού την κάλεσα εγώ. Ούτε ο ίδιος ο σεκιούριτι δεν την κάλεσε. Έπρεπε να με δει χτυπημένη για να πάρει χαμπάρι οτι δουλεύει στο σταθμό και πως δεν είναι γλάστρα! Αφού σηκώθηκα με τη βοήθεια το κόσμου να τον απομακρύνει κάλεσα κατευθείαν την αστυνομία.  Κατέφτασε η ομάδα ΔΙΑΣ,  αλλά επειδή δεν κράταγα ταυτότητα και 100 ευρώ πάνω μου δεν τον  συνέλαβαν. Φυσικά και θα κινηθώ δικαστικά!
[...]
Έκανες αμέσως καταγγελία της επίθεσης στην προσωπική σου σελίδα. Πόσο εύκολο είναι να δημοσιοποιεί κάποιος τη βία που δέχεται; Είναι μήνυμα και στάση το σπάσιμο της σιωπής;

Το σκέφτηκα αρκετά,  ώσπου κατάλαβα πως η σιωπή μου θα είναι +1 στα κρούσματα που κανείς μας δεν γνωρίζει. Ξέρω παιδιά που έχουν δεχτεί ομοφοβική, λεκτική και σωματική βία και δεν τόλμησαν ποτέ να μιλήσουν κάπου. ΛΑΘΟΣ. Πρέπει επιτέλους όλοι αυτοί να μπουν στη θέση τους. Δε θα ανεχτώ να μάθω για άλλο ξυλοδαρμό μετά από αυτό που έζησα.
 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Μέσα σε όλη αυτή τη βία, ένα από τα κάπως ευχάριστα γεγονότα ήταν ότι ο κόσμος αποδοκίμασε τον 55χρονο. Δυστυχώς, όχι αρκετά, ώστε να τον αποτρέψουν να πράξει τα χειρότερα.

Επίσης, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η αδράνεια των αρχών να προστατέψουν τον πολίτη ακόμη και σε δημόσιους χώρους, όπου οι συνθήκες ασφαλείας θεωρούνται πιο ενισχυμένες! Όπως επίσης αναδεικνύεται και η έλλειψη νομικών εργαλείων υπέρ των θυμάτων ξυλοδαρμού, ακόμα και όταν ο δράστης πιάνεται στα πράσα!!

Στα θετικά της υπόθεσης μετράμε τόσο την στάση της ίδιας της 17χρονης, η οποία πιστεύει πως η σιωπή όχι μόνο δεν είναι χρυσός...αλλά στερεί τη φωνή, κι επομένως τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των θυμάτων βίας, ρατσιστικής και μη. Αν τα ίδια τα θύματα δεν κάνουν καταγγελία της βίας που υπέστησαν και δεν διεκδικήσουν τη δικαίωσή τους, καθώς και την τιμωρία των θυτών, οι τελευταίοι μαθαίνουν πως η βία μπορεί να είναι η διέξοδος στα προβλήματά τους, ενώ η Πολιτεία μπορεί να περηφανεύεται ότι χάρις εκείνη ο κόσμος γύρω της λειτουργεί τέλεια, αφού κανείς δεν διαμαρτύρεται για τίποτα και δυστυχώς έτσι η κατάσταση θα χειροτερεύει συνεχώς.

Στα επίσης θετικά της υπόθεσης είναι η κινητοποίηση ορισμένων δημόσιων προσώπων κατά της ομοφοβίας με πρωτοβουλία του Antivirus.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου