29/7/15

Πρακτορείο Μοντέλων για Διεμφυλικά Άτομα

Ο χώρος της μόδας ήταν και θα είναι πάντα μπροστά από τα εκάστοτε κοινωνικοπολιτισμικά θέσφατα, συχνά πρωτοπορώντας και δημιουργώντας τις νέες συνθήκες, πάνω στις οποίες θα χαρτογραφηθούν νέοι τρόποι έκφρασης και σκέψης. Το πρακτορείο μόνο για τρανς μοντέλα είναι πλέον γεγονός και έχει σκοπό να τρελάνει τις πασαρέλες διεθνώς.

Κορίτσια, όπως, η Andreja Pejic και η Lea T συγκαταλέγονται στο portfolio του νέου πρακτορείου "Apple Model Management", το οποίο διευθύνεται από τον Cecilio Asuncion. Ο τελευταίος δήλωσε στο Advocate...

«Η ισχυρή μας δέσμευση είναι να δημιουργήσουμε επιτυχημένα μοντέλα. Δεν μπαίνει το ερώτημα αν είναι γυναίκες ή άνδρες, μας ενδιαφέρει το πάθος και η δέσμευσή τους να γίνουν τα καλύτερα δυνατά μοντέλα που μπορούν».


Ωστόσο, το πάθος του Cecilio Asuncion για τα διεμφυλικά άτομα δεν ξεκίνησε λόγω του πρακτορείου. Το 2012 σκηνοθέτησε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "What's the T?", το οποίο προέβαλλε τις ζωές πέντε τρανς γυναικών.



Ζητήματα όπως η ορατότητα και η ταυτότητα φύλου μπορούν ωφεληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από τον κόσμο της μόδας και κατά κάποιο τρόπο να εξασφαλίσουν την αποδοχή στη διαφορετικότητα και στον τρόπο που ο καθένας θέλει να ορίζει την προσωπικότητά του μέσω της τέχνης. Διότι η μόδα είναι τέχνη.....και η τέχνη πολιτισμός...!

"Η ελευθερία του ατόμου δεν είναι αγαθό του πολιτισμού. 
Ήταν στο μέγιστο σημείο πριν από κάθε πολιτισμό."
Ζίγκμουντ Φρόυντ


Πηγή: iefimerida.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου