15/9/15

Αφιέρωμα του Antivirus στις ανοιχτές ΛΟΑΤ πολιτικές προσωπικότητες!

Αφιέρωμα κάνει το περιοδικό Antivirus  στις ανοιχτές ΛΟΑΤ πολιτικές προσωπικότητες, που βάζουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε αυτούς τους ανθρώπους, όχι επειδή είναι lgbtqi άτομα, αλλά επειδή τολμούν να εκτίθενται στην κοινή γνώμη και με αυτή τους την ιδιότητα, προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα της ελληνικής lgbtqi κοινότητας, τόσο μέσα στα κόμματα-κινήματα με τα οποία κατεβαίνουν στις εκλογές όσο και έξω στην κοινωνία, θέτοντας ευθέως αυτά τα θέματα προς συζήτηση μέσω των πολιτικών τους προτάσεων. Ειδικά σε μία περίοδο, όπου ο φασισμός και ο δογματισμός διαθέτουν φανερά και επίσημα πλέον έδρανα στη Βουλή!

Η συζήτηση που γίνεται στα κοινωνικά δίκτυα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, αφού οι απόψεις που κατακεραυνώνουν τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες είναι εξίσου εμπεριστατωμένες με αυτές που τις στηρίζουν. Είναι αρκετή η lgbtqi ιδιότητα αυτών των ανθρώπων για να τους ψηφίσει κανείς; Πώς ακριβώς αυτά τα άτομα έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν για τα lgbtqi δικαιώματα; Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να κινητοποιήσουν τους κομματικούς μηχανισμούς, στους οποίους ανήκουν, προκειμένου να αποκατασταθεί η ισονομία στην χώρα μας; Στα λόγια όλοι, κόμματα και υποψήφιοι, είναι καλοί, στα έργα όμως; Μήπως χρησιμοποιούνται από τα κόμματά τους, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο της lgbtqi κοινότητας, αλλά όταν έρθει η ώρα για πράξεις θα δούμε πάλι υπεκφυγές και μασημένα λόγια;


Ένα είναι μόνο σίγουρο. Αν δεν τους ψηφίσουμε, δεν θα μάθουμε ποτέ! Αν δεν τους στηρίξουμε, θα στερήσουμε από τον εαυτό μας να βιώσει την ιστορική στιγμή της επίσημης εισόδου ΛΟΑΤ ατόμων στη Βουλή....δίπλα σε όλους εκείνους που εκτοξεύουν με το παραμικρό σεξιστικά σχόλια, σεξουαλικά υπονοούμενα και εκπροσωπούν ιδεολογίες ολοκληρωτικές κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και απαξιωτικές για τα lgbtqi άτομα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Proud Press διερευνά το κατά πόσο θα είχε απήχηση ένα lgbtqi κόμμα! Μπορείτε να δείτε εδώ το link, προκειμένου να ψηφίσετε και εσείς ανώνυμα, καθώς και να δείτε τα αποτελέσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου