10/9/15

Το ΕΣΡ ξαναχτυπά εξαιτίας ντοκυμαντέρ για πορνό με ομοφυλοφιλικό σεξ!!

Διαβάζουμε για νέο πρόστιμο που επέβαλε το ΕΣΡ στον ΣΚΑΙ, εξαιτίας της μεταμεσονύκτιας προβολής ντοκιμαντέρ πάνω στην βιομηχανία του πορνό για το ομοφυλοφιλικό και λεσβιακό σεξ. Συγκεκριμένα, ο τηλεοπτικός σταθμός τιμωρήθηκε με πρόστιμο €20.000 για τα επεισόδια «σεξ με το ίδιο φύλο» και «μερικοί το προτιμούν πιο καυτό» των σειρών «Pornucopia» και «Sex and Shopping», που προβλήθηκαν το 2009.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, κατά τη διάρκεια των επίμαχων εκπομπών αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, ότι κάθε χρόνο κυκλοφορούν 11.000 πορνοταινίες, από τις οποίες το 80% περιέχει τουλάχιστον μια σκηνή στην οποία γυναίκες κάνουν σεξ μεταξύ τους, ότι η βιομηχανία του γκέι πορνό υπολογίζεται στο €1 δισ. τον χρόνο και ότι οι γκέι πορνό-stars μπορούν να έχουν εισόδημα ως και 3.000 ευρώ για μια σκηνή σεξ. Ακόμη, προβλήθηκαν σκηνές από γυρίσματα διαφόρων ταινιών, τόσο μεταξύ γυναικών όσο και μεταξύ ανδρών.

Στην απόφασή του το ΕΣΡ σημειώνεται ότι από καμία διάταξη νόμου δεν προκύπτει ότι επειδή τα επίμαχα επεισόδια προβλήθηκαν μετά τα μεσάνυκτα, μπορούν να μην έχουν την απαιτούμενη από το Σύνταγμα (άρθρο 15) αξιούμενη ποιότητα και τον αξιούμενο σεβασμό της αξίας του ανθρώπου.
Σε άλλο σημείο της απόφασής του το ΕΣΡ, αναφέρει ότι στις εκπομπές της επίμαχης σειράς, υπήρξε η προτροπή «θα μπορούσε να ήσουν εσύ» και να κάνεις «τα πράγματα που κάνουν κάποιες κοπέλες», εξωθώντας «κατ΄ αυτό τον τρόπο τηλεθεατές όπως συμμετάσχουν στην παραγωγή όμοιων ταινιών». Επίσης, το ΕΣΡ αναφέρει ότι αναμφισβήτα, η επίμαχη εκπομπή «δεν έχει τη στάθμη που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της τηλεόρασης», αλλά «ούτε ενέχει τον απαιτούμενο σεβασμό στην αξία του ανθρώπου».

Εμείς να υποθέσουμε ότι οι εκπομπές τύπου Ανίτα Πάνια, Στεφανίδου, Λαμπίρη, όπως και τα πιο πρόσφατα πολιτικά σποτ πληρούν όλα τα παραπάνω κριτήρια...Το αξιοπερίεργο είναι ότι "προσβλήθηκε η αξία του ανθρώπου" μόνο στα συγκεκριμένα επεισόδια, όπου προβλήθηκε ομοφυλοφιλικό σεξ. Να φανταστούμε ότι τα υπόλοιπα ετεροφυλοφιλικά επεισόδια εξυψώνουν τον άνθρωπο και εξισώνουν τις ερωτικές του επιδώσεις με την Τέχνη. Μα δεν αισχύνεστε καθόλου; Αλλά τι αναρρωτιόμαστε, αφού είμαστε σίγουροι ότι αυτή τη στιγμή θα κάθεστε ευτυχισμένοι στης καρέκλες της εξουσίας που σας δόθηκαν, κομπάζοντας μεταξύ σας για την ηθική ανωτερότητα που σας διακατέχει!!

Αν επιθυμείτε να κάνετε μαθήματα στον κόσμο περί ηθικότητας και σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καλά θα κάνετε να αρχίσετε να ρίχνετε πραγματικά πρόστιμα περί σεξισμού, προβολής βίας και παραπληροφόρησης, καθημερινού δηλαδή βιασμού της νοημοσύνης και του ψυχισμού του τηλεθεατή, που αναγκάζεται να τρέφεται με τηλεσκουπίδια εν ώρα υψηλής θέασης, που βλέπουν μάλιστα και παιδιά. 

Τελικά, ο ΣΚΑΙ προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του προστίμου, υποστηρίζοντας ότι οι επίμαχες εκπομπές πραγματεύονται κοινωνικά «θέματα-ταμπού» και έχουν προβληθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Δυστυχώς, το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του τηλεοπτικού σταθμού, κρίνοντας νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη την απόφαση του ΕΣΡ.

Πότε θα λυτρωθεί αυτή η χώρα από την αυτοκρατορική μεγαλειότητα των "δήθεν" αυθεντιών, που εφαρμόζουν και ερμηνεύουν το νόμο κατά το δοκούν, όταν ακόμα και πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής και της Κοινωνιολογίας αντιλαμβάνονται το παιδαριώδες και την υποκριτικότητα των επιχειρημάτων τους! 

Αηδία!!!

Σας απαντάμε με Μαλβίνα...




Πηγή: zappit.gr/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου