28/9/15

Αντιφατική η στάση του Πάπα για τα lgbtqi δικαιώματα!

Κατά τη διάρκεια της Περιοδείας του στις ΗΠΑ, ο Πάπας, σύμφωνα με το nbcnews.com, φέρεται να δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες έχουν το δικαίωμα να αρνούνται να εκδώσουν άδειες γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, βαφτίζοντας μάλιστα αυτή την άρνηση εφαρμογής του νόμου ως "ανθρώπινο δικαίωμα"!!!!

Στην ουσία, προτρέπει τον κόσμο να παρανομεί, να καταπιέζει και να συμπεριφέρεται ρατσιστικά έναντι των συνανθρώπων του, παραχαράσσοντας μάλιστα τον Χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, αφού πρόσθεσε και το δικαίωμα άρνησης έκδοσης αδειών γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια! Πραγματικά μηνύματα αγάπης!!!!! Η δική μας απορία είναι η εξής:

Η προτροπή προς τη μη εφαρμογή του νόμου και προς τη ρατσιστική συμπεριφορά, με σκοπό την στέρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, αλήθεια δεν τιμωρείται από τον αμερικανικό νόμο;


Πάντως η συγκεκριμένη δήλωση του Πάπα μας εξέπληξε λιγάκι, μιας και στο παρελθόν έχει μιλήσει θετικά για τα lgbtqi άτομα, όπως τότε που στην προσπάθειά του να προσελκύσει lgbtqi άτομα στο ποίμνιό του, αλλά και να δώσει ένα μάθημα αγάπης στον κόσμο είχε πει: "Who am I to judge?" Μάλιστα, διαβάζουμε ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στη Νέα Υόρκη, επιλέχτηκε να ξεκινήσει πρώτος την δημόσια ανάγνωση της Αγίας Γραφής ένας ομοφυλόφιλος άνδρας!!

Φαίνεται πως τελικά όλα είναι θέμα marketing, αφού ακόμα και ο ίδιος ο αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ήξεις αφήξεις στα lgbtqi θέματα, προκειμένου να μην τα "χαλάσει" με το ποίμνιό του. Άλλοι πάλι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι ακολουθεί μία στρατηγική, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη ακόμα και των πιο συντηρητικών καθολικών και σιγά σιγά να τους οδηγήσει σε μια πιο "φιλική" στάση έναντι των lgbtqi ατόμων/θεμάτων.

Εσείς τι λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου