2/2/16

Καταφύγια για lgbtqi μετανάστες & πρόσφυγες!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Γερμανία δρομολογεί τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας lgbtqi προσφύγων και μεταναστών, μιας και γίνονται αποδέκτες βίας και bullying στους ήδη υπάρχοντες χώρους, αφού η κουλτούρα και ο πολιτισμός των συγκεκριμένων χωρών από όπου προέρχονται οι περισσότεροι είναι ευθεία απειλή για την ακεραιότητα των lgbtqi ατόμων.

Η οργάνωση Lesbian and Gay Berlin-Brandenburg (LSVD) που συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή, κατόπιν καταγγελιών που έλαβε από πρόσφυγες και μετανάστες, κάνει λόγο ακόμα και για οικονομική στήριξη των lgbtqi ατόμων, ώστε να βρίσκουν ασφαλείς χώρους φιλοξενίας, όπως σε Hostel. Ωστόσο, η οργάνωση διαμαρτύρεται για την αναλγησία των αρμόδιων αρχών ως προς την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων στήριξης, αφού στους 150 που ζήτησαν βοήθεια, μόλις τρεις έχουν λάβει μέχρι σήμερα το οικονομικό βοήθημα, ενώ οι επιθέσεις σε gay και τρανς άτομα αυξάνονται μέρα με τη μέρα.


Πρόχειρες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 3.500 lgbtqi άτομα στα κέντρα φιλοξενίας μόνο του Βερολίνου.

Αντίθετα, στην Ολλανδία η επέμβαση των Αρχών και η απομάκρυνση των lgbtqi μεταναστών και προσφύγων από τους χώρους φιλοξενίας ήταν άμεση, ενώ η οργάνωση του όλου εγχειρήματος διάσωσης και παροχής ασφάλειας σε αυτά τα άτομα ήταν άρτια εξαρχής. Φυσικά, ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στην Ολλανδία υπολείπεται κατά πολύ σε αυτόν της Γερμανίας και επομένως, είναι πολύ περισσότερο διαχειρίσιμος.


Το θέμα όμως που προκύπτει είναι κατά πόσο αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να ενσωματωθούν σε κοινωνίες - πρωταθλήτριες στην θεσμοθέτηση των lgbtqi δικαιωμάτων, όταν έχουν γαλουχηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Ισλάμ, όπου η ομοφυλοφιλία και η διεμφυλικότητα αποτελούν "βδέλυγμα"; Ας ελπίσουμε ότι η ζωή τους έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία, ώστε, συμβιώνοντας με ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα και πιστεύω, να ανοίξουν οι πνευματικοί τους ορίζοντες και μέσω της κοινωνικοποίησης να αποδεχτούν αυτή τη διαφορετικότητα των ανθρώπων σε όλες τις εκφάνσεις της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου