5/2/16

Επιπλέον καταλύματα για lgbtqi μετανάστες & πρόσφυγες!

Συνεχίζεται η προσπάθεια εύρεσης κατάλληλων χώρων φιλοξενίας για lgbtqi μετανάστες και πρόσφυγες, κατόπιν αυξανόμενων περιστατικών ρατσιστικής βίας εις βάρος τους από τους, αυτή τη φορά στην Νυρεμβέργη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με αφορμή την καταγγελία του Χαρτζίρ, ο οποίος έφυγε από το Ιράν για να γλυτώσει από τις απειλές της οικογένειάς του εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας του, ενώ τώρα που κατάφερε να φτάσει σε μία φιλική προς τα lgbtqi άτομα χώρα, εξακολουθεί να υφίσταται διακρίσεις και να γελοιοποιείται από άλλους πρόσφυγες και μετανάστες στα μαζικά καταλύματα. Ο Χαρτζίρ απευθύνθηκε σε εργαζόμενους του κέντρου ομοφυλοφίλων «Fliederlich» στη Νυρεμβέργη της Βαυαρίας και έτσι συντέλεσε στο να βρεθεί ασφαλής χώρος φιλοξενίας αποκλειστικά για ομοφυλόφιλους στη συνοικία Γκόστενχοφ της Νυρεμβέργης, ενώ ο δήμος καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του ενοικίου.


«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι πρόσφυγες μας έγιναν πιο σαφή με τη βοήθεια του Χαρτζίρ. Στο μεταξύ μας έχουν ζητήσει βοήθεια περισσότεροι από 20 πρόσφυγες», λέει ο Μίκαελ Γκλας, επικεφαλής της πρωτοβουλίας. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, σε μεγάλα καταλύματα προσφύγων ξεσπούν συχνά αντιπαραθέσεις. Συνηθέστεροι δράστες αυτών των περιστατικών είναι, όπως διευκρινίζει ο Μίκαελ Γκλας, συμπατριώτες των προσφύγων. Αυτό επιβεβαιώνει και ο Χαρτζίρ, ο οποίος κατήγγειλε ότι δέχεται επιθέσεις κυρίως από Ιρανούς πρόσφυγες.

Όπως δηλώνει ο Μίκαελ Γκλας, πρωτοβουλίες - οργανώσεις υπέρ των lgbtqi δικαιωμάτων στη Φραγκφούρτη και το Μόναχο βρίσκονται επίσης σε αναζήτηση ακινήτων για τη στέγαση ομοφυλόφιλων προσφύγων και μεταναστών.

Πηγή: Deutsche Welle - Dpa / Άρης Καλτιριμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου