29/3/16

Βιοντετερμινισμός & πολιτική - σχέση τοξική!

Ο βιοντετερμινισμός είναι κεντρικός πυλώνας του νέου «πατριωτικού-δεξιού» πολιτικού κόμματος, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Νικολόπουλο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ, όπου ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το νέο κόμμα Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε τα εξής:

«η παρά φύση συμβίωση των κάθε λογής ομόφυλων συλλογικοτήτων και η δυνατότητα τους να υιοθετούν και να μεγαλώνουν παιδιά, νομιμοποιούν μέσα από τα σύμφωνα συμβίωσης, την ανωμαλία και τον βιασμό της βιολογικής μας ταυτότητας».


Επομένως, σύμφωνα με τον κύριο Νικολόπουλο, τα βιολογικά χαρακτηριστικά είναι εκείνα που καθορίζουν εξολοκλήρου και αποκλειστικά την ταυτότητα των ανθρώπων και άρα και τον ρόλο τους μέσα στα κοινωνικά σύνολα. Προφανώς, κατά αυτόν, τα χρωμοσώματά μας αποτελούν τον μοναδικό ή έστω καθοριστικό παράγοντα στη διαδικασία ανάπτυξης προσωπικότητας και διαμόρφωσης κοινωνικών προτύπων, ενώ φυσικά, όροι όπως έμφυλη, πολιτισμική, κοινωνική, εθνολογική, θρησκευτική, ιστορική κλπ ταυτότητα αποτελούν για τον κύριο Νικολόπουλο απλώς προπαγάνδα ενάντια στο Θείο σχέδιο. Μήπως «βιάζει» τη βιολογική σας ταυτότητα και το Σύνταγμα, κύριε Νικολόπουλε, με το να διασφαλίζει ίδια δικαιώματα (και άρα και το δικαίωμα της οικογενειακής ευτυχίας) για όλους του Έλληνες ανεξαρτήτως;

Τι και αν η Επιστήμη σύσσωμη διαφωνεί με τα όσα πιστεύει ο κύριος Νικολόπουλος, αφού διαπιστώνει ότι το φύλο ενός ατόμου είναι πολυσύνθετο και περιλαμβάνει αμέτρητα ποιοτικά χαρακτηριστικά, είτε αναφορικά με την εμφάνιση, τον λόγο και την κίνηση, είτε αναφορικά με το κοινωνικο-πολιτικό και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κοινωνικοποιείται το άτομο και δεν διαμορφώνεται αποκλειστικά από το βιολογικό του φύλο.

Μία ενδιαφέρουσα ερώτηση για τον κύριο Νικολόπουλο θα ήταν να μας ξεδιπλώσει τη θέση του νέου κόμματος για τα διεμφυλικά άτομα, τόσο για εκείνα που η φύση αποδεδειγμένα έχει επιλέξει να προικίσει και με τα δύο γεννητικά όργανα όσο και για εκείνα που η φύση αποφάσισε να προσδώσει διαφορετικό βιολογικό φύλο σε σχέση με την ψυχοσύνθεση τους. Κάτι μας λέει ότι μία τέτοια συζήτηση θα κατέληγε στην αποκάλυψη της φασιστικής ιδεολογίας περί άριας φυλής και δικαιώματος αναπαραγωγής μόνο των «φυσιολογικών» ανθρώπων. Η διαστρέβλωση των αρχέγονων ισορροπιών και κανόνων της φύσης εξυπηρετούσε πάντα ολοκληρωτικά συστήματα και μηχανισμούς εξουσίας που προσέθεταν μαύρες σελίδες στο βιβλίο της Ιστορίας της Ανθρωπότητας. Το ζήτημα είναι κατά πόσο εμείς, η σιωπηλή πλειοψηφία, διαθέτουμε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά για να αναγνωρίσουμε πρωτίστως και κατόπιν να αναχαιτίσουμε την εμφάνιση αυτών των ιδεολογημάτων και τους οπαδούς τους.  

Πηγή: euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου